RBM dziala wam LTE z pakietem 1 Gb na rok?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marqes997marqes
Użytkownik forum

RBM dziala wam LTE z pakietem 1 Gb na rok?

Post autor: marqes997marqes »

Codziennie po 8 rano nakładają mi lejka 32 kb/s dzwonie do nich i go resetują (pakiet internetu, bo tak jakby go nie bylo widac?) i tak do kolejnego dnia.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Re: RBM dziala wam LTE z pakietem 1 Gb na rok?

Post autor: onken »

Bo musisz wykupić zwykły pakiet danych, z tym bonusowym to niestety tak to działa...

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
spasix
Użytkownik forum

Post autor: spasix »

marqes997marqes jaką masz taryfę w RBM ? tzn. wersja I czy II ? czy zrobiłeś zgłoszenie techniczne konieczności naprawy tego problemu ? w jakim mniej więcej czasie naprawiają Ci ten problem po zgłoszeniu telefonicznym ?
Właśnie dziwne jest to, że tego pakietu nie widać ... a przecież powinien być widoczny jako pakiet ważny do końca roku .
Regulamin nic nie mówi, że musi być to płatny pakiet - dlatego też według mojej opinii warto spróbować zachęcić większą ilość osób do przesłania zgłoszenia naprawy tego problemu.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Wy to byście jeszcze chyba chcieli by Wam dopłacali za to Darmowe LTE ??

Panowie, litości... Takim podejściem jeszcze szybciej doprowadzicie do wyłączenia tego bo Wam żal 3 czy 5 zł na dodatkowy pakiet ??

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
spasix
Użytkownik forum

onken tutaj chodzi o sam fakt poprawności działania usługi, bo przecież stan tego pakietu powinien być wyświetlony w zakładce dotyczącej stanu konta, po drugie skąd ma dany użytkownik wiedzieć ile mu pozostało bezpłatnych megabajtów ?
Dodam, że sam korzystam z płatnego pakietu - dlatego, że nie trzeba się przesadnie kontrolować, jak zwolni prędkość do 32kbit/s to wiadomo, że wtedy należy włączyć pakiet i uruchomić następnie darmowe LTE.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

No to fakt, nie ma nigdzie info ile pozostało z 1 GB bonusowego, ale i tak używamy tą usługę raczej dla LTE więc taka informacja nie wydaje się aż tak istotna.

Mi chodziło o fakt Darmowego LTE, jak się ludzie zaczną burzyć to mogą szybciej doprowadzić do off... czego nikt by nie chciał...

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
spasix
Użytkownik forum

onken, masz rację ... ale musimy pamiętać, że w gruncie rzeczy szykuje się nieciekawa przyszłość co do losów ( w szczególności ) RBM i PiNK, bo po ostatniej ofercie internetu w abonamencie widać politykę maksymalizacji przychodów, pozostaje mieć nadzieję, że jak dużo użytkowników odpłynie do konkurencji to może powrócą do bardziej normalniejszych cen.
Onken, zagadka dla Ciebie :) , nie wiem czy zauważyłeś :) ale już od dłuższego czasu nie można zamówić darmowego startera PiNK :) - jak myślisz co jest tego przyczyną ? :)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Myślę że cięcie kosztów :)

Płatny możesz zamówić w każdej chwili i aktywować za 45 zł LTE :)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
spasix
Użytkownik forum

Też tak sądzę :) , zwróć uwagę, że startery stworzone do taryf głosowych są :) , a jakoś " dziwnie " do internetu nie ma :) .
Myślę, jeszcze nad inną opcją - względem nowego PiNK-a ale to raczej na moje około w okolicach listopada / grudnia - w wersji "polepszonej " nie dla klienta ;)
marqes997marqes
Użytkownik forum

Post autor: marqes997marqes »

Witam Panowie :) Taryfe mam RBM na karte 7, pozostałość pakietu 1 Gb na rok sprawdzamy kodem *108#, a tych ważnych na miesiąc *107#. Dlatego pytanie zadałem do Was, żeby nie dyskutować z kimś z Redbulla, bo słusznie zauważyliście że takie coś może przyspieszyć wyłączenie tej oferty :) Pierwszy raz tam zadzwoniłem po to, żeby mi włączyli pakiet 1 Gb na miesiąc ten co pisze na stronie, że dodają go do nowych starterów, ale babka sama sie zagmatwała że mam na rok i coś prędkość mam słabą (pewnie sprawdziła co mam włączone :P). Nie ma co drążyć tematu, przy tej taryfie wystarczy zasilić za 50 zł i ma się pakiet 500 Mb ważny 150 dni zgodnie z regulaminem tej taryfy:
http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/f ... 072013.pdf
mam rację, czy to też nie zadziała :P?

aaa a ten problem naprawiają praktycznie odrazu, ale nie widzi mi się tam dzwonić CODZIENNIE z przyczyn jakie opisałem wyżej :)
spasix
Użytkownik forum

witam marqes997marqes :) , na 100% musi zadziałać ten darmowy pakiet z doładowania 50zł :) , oczywiście będzie on ważny 150dni , ale pamiętaj bardzo łatwo przeoczyć sobie ów pakiecik korzystając z internetu :) , dlatego w/g mnie najlepszym rozwiązaniem są pakieciki np. 3zł i 25MB - wtedy wszystko mamy pod kontrolą :) zwolni nam net to wiemy, że zjadło nam pakiet i wtedy kupujemy wspomniany pakiecik a następnie włączamy LTE :) , ów pakiecik działa wręcz jak zawór bezpieczeństwa ;)
Ojjjj ... przydałaby się ręczna opcja ( np. kodem USSD / sms-em ) resetowania tego pakieciku :) wszystko by wtedy śmigało :)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

spasix pisze:Onken, zagadka dla Ciebie :) , nie wiem czy zauważyłeś :) ale już od dłuższego czasu nie można zamówić darmowego startera PiNK :) - jak myślisz co jest tego przyczyną ? :)
Oj...

Coś chyba źle patrzyłeś....

http://www.play.pl/oferta/play-internet ... zasiegowy/

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
spasix
Użytkownik forum

wielkie dzięki onken :) nano da się zamówić :) , ale ten mikro już nie ;) , jakieś 1,5 miesiąca temu sprawdzałem i nano jak i mikro nie dało się zamówić ;)
ODPOWIEDZ