SE k300i problem z simdata
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
SE k300i problem z simdata
Kupiłem iPlus Simdata za 20 zł, włożyłem do telefonu (SE k300i kupione bez aktywacji i simlocka w Germanos), ustawienia zdalnym konfiguratorem przeslane. Przegladarka (zarowno wbudowana jak i miniopera) na starcie zglaszala "Blad komunikacji". Napisalem do eBOK, odpowiedzieli mi ze na starcie trzeba aktywowac gprs odpowiednim kodem. Gdy go wpisuję i zatwierdzam, wyskakuje mi "Niepoprawne polecenie", a przegladarka po tym nadal zglasza "Blad komunikacji". "Niepoprawne polecenie" zglasza sie tez przy probie zatwierdzenia kodu deaktywujacego roaming. Problem dla mnie nieco dziwny i zaskakujacy, gdy probowalem uruchomic gprs w taktaku nie mialem zadnych problemow.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: SE k300i problem z simdata
To naprawdę dziwne zdarzenie opisujesz.Ja nie dawno również kupiłem simdatę ale ruszyła za pierwszym razem.Nie musiałem nic aktywować.Podejrzewam że masz żle jednak skonfigurowany telefon.Próbowałeś tą kartę wkładać do innego modelu?Wyślij z jednego smsa i sprawdz stan konta.Jeśli to też się nie uda to może ważność tej karty już minął.