SE k300i problem z simdata

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
matikula
Początkujący użytkownik forum

SE k300i problem z simdata

Post autor: matikula »

Kupiłem iPlus Simdata za 20 zł, włożyłem do telefonu (SE k300i kupione bez aktywacji i simlocka w Germanos), ustawienia zdalnym konfiguratorem przeslane. Przegladarka (zarowno wbudowana jak i miniopera) na starcie zglaszala "Blad komunikacji". Napisalem do eBOK, odpowiedzieli mi ze na starcie trzeba aktywowac gprs odpowiednim kodem. Gdy go wpisuję i zatwierdzam, wyskakuje mi "Niepoprawne polecenie", a przegladarka po tym nadal zglasza "Blad komunikacji". "Niepoprawne polecenie" zglasza sie tez przy probie zatwierdzenia kodu deaktywujacego roaming. Problem dla mnie nieco dziwny i zaskakujacy, gdy probowalem uruchomic gprs w taktaku nie mialem zadnych problemow.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: SE k300i problem z simdata

Post autor: Jaco »

To naprawdę dziwne zdarzenie opisujesz.Ja nie dawno również kupiłem simdatę ale ruszyła za pierwszym razem.Nie musiałem nic aktywować.Podejrzewam że masz żle jednak skonfigurowany telefon.Próbowałeś tą kartę wkładać do innego modelu?Wyślij z jednego smsa i sprawdz stan konta.Jeśli to też się nie uda to może ważność tej karty już minął.
ODPOWIEDZ