Option GT+ a GT Max

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mkosso
Początkujący użytkownik forum

Option GT+ a GT Max

Post autor: mkosso »

Witajcie, mialem modem Option GT+ na ktorym jest GPRS i UMTS. Ostatnio kupilem na allegro GT Max ktory ma takze EDGE i HSDPA. Niestety zrobilem blad i najpierw wlozylem karte a potem instalowalem soft (potem sie poprawilem - nie wiem jakie sa skutki tego).

Problem w tym ze ta nowa karta nie lapie mi EDGE'a ktory w mojej okolicy jest na 100%. A gdy wkladam te nowa karte to wykrywa ja jaka GT+. I nie wiem czy ta stara karta tak namieszala ze juz nowa nie chce sie zainstalowac. W Plusie nie bardzo moga pomoc bo nie maja w ofercie GT Max, w blueconnect ponoc jest (moze ktos ma i powie czy przy instalacji system ja wykrywa jako GT+?).

A przy okazji: czy wiecie cos na temat HSDPA w Plusie w Wawie?[/code][/list]
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Option GT+ a GT Max

Post autor: ja.michal »

Proponuje odinstalować GTMM i w menadżerze urządzeń usunąć starą karte. Potem zaistalować GTMM (nowszą wersję) i następnie włożyć karte.

Nie wiem jak wykrywany jest GT Max, ale raczej powinien jako GT Max.

Pozdro :)
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Obie karty przedstawiają się tak samo czyli GT+ i obie obsługują takie same technologie : GPRS,EDGE,UMTS,HSDPA .Różnią się tylko wyglądem.Zamieniłeś tylko większą na mniejszą reszta zostaje i nic się nie zmienia.
witboj
Początkujący użytkownik forum

Post autor: witboj »

U mnie też GT MAX jest widziana przez kompa jako GT+
ODPOWIEDZ