Ubee evw3226 + TP-LINK TD-W8980

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
olokos
Użytkownik forum

Ubee evw3226 + TP-LINK TD-W8980

Post autor: olokos »

Witam,

Ostatnio z Waszą pomocą kupiłem router tplink, okazało się jednak, że położyli kable 250mb, więc dostałem nowy router, Ubee.

Mam trochę dylemat, czy pozostawić samego Ubee, czy może zrobić z niego bridge'a i korzystać z tplinka jako Access Pointu? Jeśli tak to jak by to wpłynęło na prędkości, opóźnienia i ogólną stabilność? I przede wszystkim, czy warto, i co by mi to mogło dać?

Poza tym, po wpieciu bezpośrednio do Ubee nie mam połączenia z siecią IPv6, nie tyle co z internetem IPv6, ale nawet nie mam połączenia lokalnego IPv6. Myślałem, że nowe łącze mi to umożliwi, a tu psikus. Co najdziwniejsze, na stronie producenta jest napisane, ze Ubee obsługuje IPv6.

Z góry dzięki. :zawstydzony:

PS. Do końca roku będę jeszcze dodatkowo miał łącze 16mb/s ADSL, czy można jakoś połączyć oba te transfery? :hyhy:
olokos
Użytkownik forum

Re: Ubee evw3226 + TP-LINK TD-W8980

Post autor: olokos »

podbijam...
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Ubee evw3226 + TP-LINK TD-W8980

Post autor: Jo_gurt »

IMO niepotrzebnie kombinujesz.
Jeśli zastanawiasz się czy coś Ci to da, to zapewne niewiele.
A dodawanie 16Mbps do 250Mbps wydaje się też, delikatnie mówiąc, akademickie.
ODPOWIEDZ