Tp-Link TP-WR740N + HUAWEI - Brak internetu na TV Toshiba z routera Tplink

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pysiek95
Początkujący użytkownik forum

Tp-Link TP-WR740N + HUAWEI - Brak internetu na TV Toshiba z routera Tplink

Post autor: pysiek95 »

Witam mam dość nietypowy problem.
Niedawno zmieniłem dostawcę internetu i zanikł mi internet na TV Toshiba.
Ale po kolei: obecny dostawca internetu (siec przewodowa, szerokopasmowa na światłowodzie) jako bazowy router dał mi HUAWEI'a Echolife HG8245, natomiast wcześniej już miałem rozprowadzony internet po domu kablem ethernet i wykorzystywałem wlaśnie Tp-Linki (WR740N i WR862ND) do przedłużenia sygnału.
W poprzedniej sieci wszystko działało doskonale i po zmianie operatora również działa (bez konieczności zmiany konfiguracji) z wyjątkiem jednego TV marki Toshiba, który nie łączy się na Tp-Linkach. Łączy się z HUAWEI'em i poprzez WiFi i kablem a z Tp-Linkami za Chiny. Natomiast w tej samej konfiguracji na tych Tp-Linkach działa wszystko inne (laptopy, komórki, tablety), poza tym jednym TV :mur:
Próbowałem go konfigurować tak aby działał jako punkt dostępowy i nadal wszystko inne działa a TV NIE. Próbowałem łączyć Tp-Linka z tym TV kablem ethernet i tez kicha.
Czy jest możliwe aby występował jakiś konflikt pomiędzy tymi dwoma routerami że ma problem z tym konkretnym odbiornikiem ? Dlaczego wcześniej wszystko było OK a teraz nie działa na tych samych ustawieniach.
Nadmienię tylko, ze jestem samoukiem i cała wiedzę jaką mam zdobyłem z netu więc proszę o wyrozumiałość :cry:
ODPOWIEDZ