motorola a925 jest UMTS ale transmisja słaba dlaczego?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
motorola a925 jest UMTS ale transmisja słaba dlaczego?
Witam posiadam Motke a925 podlaczaona do kompa przez kabel USB połaczenie zestawione przez windowsa z instrukcji z tej strony ,i teraz pytanie dlaczego mimo widzianego w telefonie UMTS telefon chodzi z predkościa GPRS predkosc łacza wynosi 6KB/s i a w telefonie swieci sie UMTS w kółku na zielone łapie 2 kreski a max jest 3,a GSM na maxa, czy to moze byc przyczna słaby zasieg ?? czy trzeba cos właczyc w telefonie aby modem przesyłał z UMTS?? prosze pomozcie bo teraz <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy dobrze ze kupiłem telefon z UMTS
p.s: korzystam z Iplus 60 .. POZDRAWAIM .

-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: motorola a925 jest UMTS ale transmisja słaba dlaczego?
Nie pamiętam, czy w tym telefonie jest taka opcje, ale poszukaj i przełącz na UMTS ONLY.
Masz po prostu słaby zasięg UMTS a dobry GPRS i uzywa tego z lepszym zasięgiem. Musisz zmusić telefon do pracy w trybie tylko UMTS.
Masz po prostu słaby zasięg UMTS a dobry GPRS i uzywa tego z lepszym zasięgiem. Musisz zmusić telefon do pracy w trybie tylko UMTS.
Back to the Future 

- ksen
- Stały użytkownik forum
Miałem ten telefon,oczywiście że w nim jest taka opcja jak wymuszanie tylko trybu umts, w ustawieniach sieci(tu gdzie jest tarcza do wybierania nr),pasmo,wybierasz WCDMA i to wsio od tej pory telefon pracuje w trybie tylko UMTS.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Też go miałemksen pisze:Miałem ten telefon,oczywiście że w nim jest taka opcja jak wymuszanie tylko trybu umts, w ustawieniach sieci(tu gdzie jest tarcza do wybierania nr),pasmo,wybierasz WCDMA i to wsio od tej pory telefon pracuje w trybie tylko UMTS.

Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
witam ponownie takze sprawdzilem ten umts i jesli przelacze sie na wcdma to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nielapie zasiegu a jak mam na auto to wszystko dziala ktos ma jakis pomysl co mozna z tym zrobic?bo sam <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> umts dziala gdy jest niepelny zasieg?
A czy przypadkiem telefon nie pochodzi z sieci "3" ?? Bo jeśli tak to chyba nie obędzie sie bez zmiany softu, odsyłam na forum gdzie temat był poruszany wiele razy lub na stronę www.matrax.net Pozdr
-
- Użytkownik forum
kupiłem go na allegro gdy sie wlacza wyswietla 3 ale wie mze akutualizajca była softu do a925 bo to model a920 . takze niiewem czy zmiana softu mozliwe ze cos by pomogło ale tego <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> wiem tyle ze nawet jesli pojade do centrum Lublina <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> pełnego zasiegu UMTS to jest bardzo ciekawego tylko 1/2 czesci kółka ..hym ..
czyli chyba jednak soft....na szczęscie na stronie od której link podałem jest dokładnie opisane jak go samodzielnie zmienic, to naprawdę nie jest tródne
-
- Użytkownik forum
hym <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> ale zmieniłem sofcik dziisiaj na 35.80.61 generix i dalej to samo nadal mam połowe zasiegu umts ehh chyba nic z tego niewyjdzie 

- ksen
- Stały użytkownik forum
Skoro piszesz że po przełączeniu na umts kółko się nie zaświeca a telefon nie loguje się do sieci to ...po prostu nie jesteś w zasięgu umts,u mnie jest to samo,a jak tylko podłączę antenke zewnętrzną kółko świeci na zielono.To że przy włączaniu pokazuje się trójka to o niczym nie świadczy,miałem zmieniony soft i długo miałem 3-kę,mam teraz A1000 i też sam zmieniam to logo startowe.
-
- Użytkownik forum
witam takze rozwiazłem dlaczego niełapała zasiegu , wgrałem soft MOD3_35.04.00_full i zaczeło łapac wkoncu UMTS bez problemu mam teraz szybkość 315 kb/s w tym momecie i wsyztko wczytuje sie bardzo dobrze ale jestem happy pozdrawiam idzieki za wszzstko..prosze o zamkniecie tematu.