Zasięg LTE bez limitu?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mateu52
Początkujący użytkownik forum

Zasięg LTE bez limitu?

Post autor: mateu52 »

Witam, kończy mi się umowa w PLAY, aktualnie mam pakiet 55GB za 99zł. Zastanawiam się nad przedłużeniem umowy, lub też przejściem do innej firmy, ale mam pytanie na które sam nie potrafię sobie odpowiedzieć.
Byłem w Cyfrowym Polsacie i tam jest oferta z internetem:
Pakiet danych 90GB, LTE bez limitu w cenie abonamentu, itp to kosztuje 99zł miesięcznie,
Pakiet danych 40GB, LTE bez limitu w cenie abonamentu, itp to kosztuje 59zł miesięcznie.

i czy jeżeli mam zasięg LTE to mogę wybrać ten tańszy bo i tak pakiet danych mnie nie interesuje?
Czy LTE bez limitu to nie muszę brać droższej opcji? Czy ten pakiet może jednak jest w tym LTE?
Jeżeli mam zasięg LTE to nie zjada mi tego pakietu danych tylko po prostu 0 pakietu przy darmowym LTE?

odpowie mi ktoś? bo właśnie nie mogę zrozumieć czy jeżeli jest LTE bez limitu to nie muszę patrzeć na te pakiety i wtedy mogę wybrać tańszy internet,
nawet za 30zł jeżeli wgle taki znajdę i mogę korzystać ile tylko chce.

Pozdrawiam i mam nadzieje że ktoś zrozumie moję chaotycznie napisane pytanie ale inaczej tego wyjaśnić nie umiem :(

A może jeszcze inaczej: Jeżeli wezme internet w Play za 20zł(5gb pakiet danych) i wykupie za 10zł Pakiet Nielimitowany Internet LTE, to mogę korzystać z internetu ile tylko dusza pozwoli? Grać, słychać muzyki itp? i nie martwić się że w pewnej chwili zabraknie mi internetu? xF
sashagrey
Użytkownik forum

Re: Zasięg LTE bez limitu?

Post autor: sashagrey »

Nie lepiej starter Play + miesięcznie 45zł za "bezlimitu lte (w praktyce 100gb i lejek)" ?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Zasięg LTE bez limitu?

Post autor: ja.michal »

W /CP właściwie zaraz po zużyciu limitu podstawowego wskakuje lejek.
ODPOWIEDZ