Zmiana routera + lepsza antena zewnętrzna
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zmiana routera + lepsza antena zewnętrzna
Witajcie, mieszkam w centrum Radomia, jednak dostęp do internetu jest mocno średni, dlatego zdecydowałem się na LTE od Plusa. Niestety, nie wiedziałem wszystkiego i wziąłem zestaw ODU-IDU, który jak wiadomo ogranicza transfer LTE do 30mbps. Jaki router i antenę zewnętrzną proponujecie? Chodzi mi głównie o poprawienie pingu i downloadu i uploadu. Czy są jakieś routery, które mogą obsłużyć qos? Sprawdziłem dostępne BTS-y w mojej okolicy, w Radomiu mogę wyciągnąć nawet 100mbps, więc myślę, że jest to gra warta świeczki. Czekam na sugestie i z góry dziękuje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Zmiana routera + lepsza antena zewnętrzna
Jeżeli już to jednostką jest Mbps, jak to sprawdziłeś? Takie prędkości w Plusie to marzenia a nie rzeczywistość.gregor2k94 pisze:w Radomiu mogę wyciągnąć nawet 100mbps
Co drugi post na forum obecnie jest o tym.gregor2k94 pisze:Jaki router i antenę zewnętrzną proponujecie?
Nie pomagam na PW!
-
Speedtesty ludzi z Radomia umieszczone na forum plusa. Co do routera i anteny - podałem swoje wymagania, chciałbym wiedzieć czy w którymś routerze jest funkcja qos. Nie znam sie na technologii lte, stąd moje pytania.
- onken
- ** Moderator **
Wiesz o tym by wyciagnac ponad 30 Mbps musisz wyciagnac karte z ODU i wrzucic ją do innego routera ?
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Mam tego świadomość.