orange free net opinie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marian307
Stały użytkownik forum

orange free net opinie

Post autor: marian307 »

Witam potrzebuje infromacji na team orange free net czy zakładają oni lejki 1-2 mbps przed koncem limitu (nawe te 100gb) aktualnie korzystam z play i jestem zawiedzony ich postawą odradzam stanowczo wszystko działało nagle przestało lejek na 2mbps bez powodu
posiada ktoś orange ? jak z lejkami?
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Re: orange free net opinie

Post autor: jarek7714 »

marian307 pisze:Witam potrzebuje infromacji na team orange free net czy zakładają oni lejki 1-2 mbps przed koncem limitu (nawe te 100gb) aktualnie korzystam z play i jestem zawiedzony ich postawą odradzam stanowczo wszystko działało nagle przestało lejek na 2mbps bez powodu
posiada ktoś orange ? jak z lejkami?
O jakiej ofercie piszesz? Jeżeli na kartę to z tym bywają u każdego operatora problemy, w abonamencie to nie ma opcji aby takie rzeczy się działy, a jak już to są uznawane reklamacje (z tymi 2Mbps to może tyć auto lejek dla każdego-totalnie przeciążona stacja bazowa).
jareq
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

Mam opcje za 69,90zł czyli 75GB + 100GB i wq strony Orange OnLine pozostało mi jeszcze 43.39 GB a wg rutera pobrałem już 245GB z tym że pobierałem kilka gier po 40-50GB w godzinach nocnych po 0 a przed 8

Żadnego lejka nie dostałem i sobie chwale, zarówno prędkości jak na odległośc od nadajnika ponad 1800m są całkiem OK jak np teraz w porze wieczornej zadyszki
Obrazek

Jak pobieram np: gre na origin czy film to mam download od 3,2MB/s do 4.0MB/s
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

W Play Internet na kartę za 45 zł można mieć 100GB na LTE i 3G z pełną prędkością potem lejek 2Mb/s . Do tego za 10 zł można mieć noce poza limitem 0-8za 10 zł. Na RBM 5, 7 na kartę , w usłudze Darmowy Internet LTE gwarantowane 100GB z pełną prędkością, potem możliwy lejek 2Mb/s. W abonamencie w ofercie bez limitu 100GB i lejek 1Mb/s, noce 0- 8 w abonamencie poza limitem. Czyli jak przekroczyłeś 100GB to lejek 2Mb/s jest zgodny z Regulaminem więc skąd te twoje pretensje i czemu i na jakiej podstawie odradzasz? w Orange Free Net na abonament masz pakiet podstawowy z pełną dostępną, prędkością na 3G i LTE. Potem 100GB z prędkością do 5Mb/s, 10Mb/s lub bez limitu w najdroższej ofercie. Po tych dodatkowych 100GB lejek 1Mb/s. No i noce 0-8 nie wliczają się do limitu. W Play możesz mieć np. to 2Mb/s niezależnie od wykorzystania limitu jeśli tak jak pisze kolega BTS na 3G czy LTE jest przeciążony. ale to u wszystkich operatorów, limity i lejki z założenia ale prędkości nikt nie gwarantuje.
marian307
Stały użytkownik forum

Post autor: marian307 »

możliwe że wykorzystałem pakiet ale on się odnowił i lejek został czemu?

Tzn lejek predkosc w nocy powyżej 3mbps no ale to i tak mało w porównaniu jak było kiedys zasoeg ten sam jest mozliwe ze mam jakies ograniczenie?
ODPOWIEDZ