u kogo najtańsze pakiety internetowe 3G do smartfona ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
u kogo najtańsze pakiety internetowe 3G do smartfona ?
Znajoma ma numer na kartę w orange, z którego korzysta sporadycznie do odbierania rozmów, a głównie do korzystania z internetu (bo do rozmów ma numer służbowy).
Pytanie, u jakiego operatora są najtańsze pakiety z możliwie długą ważnością konta? Myślę, że paczka 3-5GB wystarczy na miesiąc. Telefon nie ma LTE.
Widzę, że RedBull Mobile ma nadal aktywny pakiet 10GB za 10zł, ale on zdaje się kończy żywot 12 stycznia i nie wiadomo, czy go przedłużą.
Pytanie, u jakiego operatora są najtańsze pakiety z możliwie długą ważnością konta? Myślę, że paczka 3-5GB wystarczy na miesiąc. Telefon nie ma LTE.
Widzę, że RedBull Mobile ma nadal aktywny pakiet 10GB za 10zł, ale on zdaje się kończy żywot 12 stycznia i nie wiadomo, czy go przedłużą.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Guru bezprzewodowy
Re: u kogo najtańsze pakiety internetowe 3G do smartfona ?
Ma Orange na kartę to czego szukać, przy doładowaniu za 25 zł dostaje 6GB internetu, w taryfie Orange Free na kartę. Nie wystarczy jej ?
-
- Guru bezprzewodowy
Spokojnie by wystarczyło, a nawet za dużo
Z tym, że to 6GB jest na 30 dni, więc potem te 25zł z doładowania wydała by na kolejny pakiet 5GB i to tyle, znów trzeba doładować. Trochę taniej wyjdzie przy doładowaniu za 50zł, bo jest 15GB gratis na 90dni. No i jest rok ważności konta po bezpłatnym smsie.
Ale operatorów jest sporo, a taryf i promocji jeszcze więcej, dlatego pytam, czy znalazło by się coś taniej? Bo po co przepłacać

Ale operatorów jest sporo, a taryf i promocji jeszcze więcej, dlatego pytam, czy znalazło by się coś taniej? Bo po co przepłacać

-
- Guru bezprzewodowy
Za 50 zł ma więc po 5GB na m-c za 16,66 no i sobie jeszcze pogadać może i SMS-a wysłać
Z tymi 10GB w Play to trudno powiedzieć. Gdyby miała telefon z LTE to wiadomo, że RBM na kartę z RWK i Darmowym Internetem LTE byłby bez konkurencyjny( o ile jeszcze potrwa). No chyba, że na Allegro kupi starter Orange Free z 36GB ważny rok za około 60 zł http://allegro.pl/internet-orange-free- ... 22379.html lub Plus 32GB na 120 dni za 50 zł. http://allegro.pl/plus-internet-lte-32- ... 58545.html

-
- Guru bezprzewodowy
W Orange Free nawet to lepiej wychodzi, licząc po 5GB transferu, miesięczny koszt to 10zł - wpierw te bonusowe 15GB na 90 dni, a potem dokupić 2 pakiety po 5GB na 30 dni każdy, razem 5 miesięcy. A gdyby jej starczyło 2GB za 12zł, to te 50zł z doładowania stykło by na 7 miesięcy, a koszt miesięczny wyniósłby 6,77zł. Co ważne, te pakiety są cykliczne, więc nie trzeba się martwić o ponowne włączanie.
Te karty z allegro znam, ale odpadają, bo w telefoniu siedzą już 2 karty - prywatna i służbowa, a zmiana numeru nie wchodzi w grę.
Te karty z allegro znam, ale odpadają, bo w telefoniu siedzą już 2 karty - prywatna i służbowa, a zmiana numeru nie wchodzi w grę.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Mam Orange Free na kartę, doładowuje konto za 50zł które wydaje na rozmowy i SMSy, od Orange dostaje w sumie 14GB transferu a dzieki usłudze RWK (rok wazności konta) tak naprawde wydaje 50zł raz na kilka miesięcy i np te 50zł na rozmowy mi wystarcza na 2mc a internetu mi zostaje jeszcze, miesięcznie nie więcej jak 25zł mnie to kosztuje i bez umowy, a telefon wole kupic na alledrogo
Nie wiem czy znajdzie gdzies taka podobną oferte do 25zł z takimi pakietami danych
Nie wiem czy znajdzie gdzies taka podobną oferte do 25zł z takimi pakietami danych
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja akurat dużo rozmawiam więc mam OFnK+nielimitowane rozmowy i sms'y ładuję za 100zł+10zł gratis i dostaję 36GB, jako że i tak po 4 miesiącach kończy się kasa na rozmowy to i tak muszę doładować, aczkolwiek jest też opcja rok ważności konta, wtedy pakiet bonusowy ważny jest tyle ile konto.
Zobacz jeszcze ofertę Freemium w Virgin Mobile, co jakiś czas pojawiają się ciekawe pakiety internetowe (obecnie 1GB za 2zł), a za darmo masz 30min/30sms/300MB, tylko trzeba pamiętać, że pakiety które kupujemy są ważne do końca okresu rozliczeniowego, a nie 30 dni od momentu zakupu.
Zobacz jeszcze ofertę Freemium w Virgin Mobile, co jakiś czas pojawiają się ciekawe pakiety internetowe (obecnie 1GB za 2zł), a za darmo masz 30min/30sms/300MB, tylko trzeba pamiętać, że pakiety które kupujemy są ważne do końca okresu rozliczeniowego, a nie 30 dni od momentu zakupu.