Co wybrać ? LTE z Plusa czy CP.
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Co wybrać ? LTE z Plusa czy CP.
Witam ,
za miesiąc kończy mi się umowa z Orange na neostradę . Szybkość jaką posiada zakrawa o kpinę , a podobno nie ma możliwości technicznych do jej zwiększenia . Dlatego rozważam internet z Plusa . Trochę poczytałem i mam wielkie obawy związane z CP i rozwiązaniem domowego internetu LTE .
Dlatego zgodnie z propozycjami chciałbym wybrać takie rozwiązanie :
100 Gb z routerem Huawei B315 + dodatkowa antena na dach ( proszę o poradę jaką wybrać ?) . Ma to być rozwiązanie domowe z rozprowadzeniem na cały dom , ew. 2 abonamenty , aby zainstalować góra domu i dół . Dom niestety to "klatka Faradaya" wykonany z żelbetonu co super tłumi sygnał , więc biorę także takie rozwiązanie pod uwagę .
Oferta Plusa : http://www.plus.pl/internet-lte?oferta= ... -telewizje
Rozważałem także to rozwiązanie : http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... erType=ODU
Tak jak zaznaczyłem wcześniej mam tu obawy czytając opinie innych użytkowników .
Dla określenia lokalizacji to Kobyłka ul. Przyjacielska róg Barbary . Patrząc na mapkę poniżej do najbliższego BTS w linii prostej mam 1600m .
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 84&zoom=15
Dlatego prośba wielka . Doradźcie mi co wybrać ? Specjalnych przeszkód po drodze do BTS nie ma . Same domki jednorodzinne , trochę drzew.
Dlaczego skłaniam się ku Plusowi ? Aktualnie mam mobilny internet z Plusa i korzystam z routera D-Linka z kartą w środku z dwoma antenami , który stoi na piętrze i nawet dobrze to działa , ale ma problem z rozprowadzeniem sygnału po całym domu . Dlatego aktualnie mam LTE na piętrze , a Neo na dole , ale z tą Neostradą długo już nie wytrzymam .
Także liczę na pomoc .
za miesiąc kończy mi się umowa z Orange na neostradę . Szybkość jaką posiada zakrawa o kpinę , a podobno nie ma możliwości technicznych do jej zwiększenia . Dlatego rozważam internet z Plusa . Trochę poczytałem i mam wielkie obawy związane z CP i rozwiązaniem domowego internetu LTE .
Dlatego zgodnie z propozycjami chciałbym wybrać takie rozwiązanie :
100 Gb z routerem Huawei B315 + dodatkowa antena na dach ( proszę o poradę jaką wybrać ?) . Ma to być rozwiązanie domowe z rozprowadzeniem na cały dom , ew. 2 abonamenty , aby zainstalować góra domu i dół . Dom niestety to "klatka Faradaya" wykonany z żelbetonu co super tłumi sygnał , więc biorę także takie rozwiązanie pod uwagę .
Oferta Plusa : http://www.plus.pl/internet-lte?oferta= ... -telewizje
Rozważałem także to rozwiązanie : http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... erType=ODU
Tak jak zaznaczyłem wcześniej mam tu obawy czytając opinie innych użytkowników .
Dla określenia lokalizacji to Kobyłka ul. Przyjacielska róg Barbary . Patrząc na mapkę poniżej do najbliższego BTS w linii prostej mam 1600m .
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 84&zoom=15
Dlatego prośba wielka . Doradźcie mi co wybrać ? Specjalnych przeszkód po drodze do BTS nie ma . Same domki jednorodzinne , trochę drzew.
Dlaczego skłaniam się ku Plusowi ? Aktualnie mam mobilny internet z Plusa i korzystam z routera D-Linka z kartą w środku z dwoma antenami , który stoi na piętrze i nawet dobrze to działa , ale ma problem z rozprowadzeniem sygnału po całym domu . Dlatego aktualnie mam LTE na piętrze , a Neo na dole , ale z tą Neostradą długo już nie wytrzymam .
Także liczę na pomoc .
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Co wybrać ? LTE z Plusa czy CP.
Masz internet mobilny z Plusa więc po co ci kolejny abonament? Jaka to oferta i czy masz DWR-921? Problem zasięgu WiFi w domu rozwiązuje się w normalny sposób a nie kupując router+ abonamenty na każde. Masz antenę zew. do tego DWR-921 ? Sieć Wifi na poszczególne kondygnacje i miejsca o słabym zasięgu rozszerzasz satosując dodatkowe AP połączone z D-Linkiem kablami LAN lub transmiterami PLC. a co do oferty, nie bierze się z CP tylko z Plusa. No i oczywiście żaden złom IDU-ODU. W CP sprzęt B315 jest na użyczenie i dzierżawa wynosi 10 zł/m-c. W Plusie za tą samą kasę router na własność. W Plusie też działa promocja SmartDom.
-
- Stały użytkownik forum
A więc chyba chaotycznie napisałem .
Więc wyjaśnię . Na mobilny LTE kończy się także umowa . Obecny abonament to 65 zł i tylko 29 Gb . Z tego Plusa korzysta córka i generalnie po 15 dniach limit się kończy i dołącza się do neostrady co jeszcze bardziej ją spowalnia ( korzystają 4 osoby ) .
Także mam możliwość zmiany abonamentu na niższą kwotę przy wyższym limicie . Podobno przy tym limicie tak szybko nie obniżają transferu.
A teraz po kolei : Mam obecnie router własnie DWR-921 z kartą sim w środku . Anteny zewnętrznej nie ma . Działa tylko na tych dwóch które były w komplecie . Kable LAN do rozszerzenia zasięgu nie wchodzą w grę . Już widzę błyskawice w oczach żony
Jeżeli transmitery , to jakie najlepsze ?
Oczywiście wchodzi w grę promocja SmartDom. Na tym chcę skorzystać , bo obniży mi to rachunki zwiększając limit i może mniej nerwów jak przy korzystaniu z NEO.
Czyli biorąc pod uwagę co napisałeś obecny modem jest wystarczający ? Dokupić tylko antenę zewnętrzną ? Jeżeli taką to proszę o info jaka jest najlepsza . CP nie zawracamy sobie głowy . I jakie transmitery polecasz ?
Więc wyjaśnię . Na mobilny LTE kończy się także umowa . Obecny abonament to 65 zł i tylko 29 Gb . Z tego Plusa korzysta córka i generalnie po 15 dniach limit się kończy i dołącza się do neostrady co jeszcze bardziej ją spowalnia ( korzystają 4 osoby ) .
Także mam możliwość zmiany abonamentu na niższą kwotę przy wyższym limicie . Podobno przy tym limicie tak szybko nie obniżają transferu.
A teraz po kolei : Mam obecnie router własnie DWR-921 z kartą sim w środku . Anteny zewnętrznej nie ma . Działa tylko na tych dwóch które były w komplecie . Kable LAN do rozszerzenia zasięgu nie wchodzą w grę . Już widzę błyskawice w oczach żony

Oczywiście wchodzi w grę promocja SmartDom. Na tym chcę skorzystać , bo obniży mi to rachunki zwiększając limit i może mniej nerwów jak przy korzystaniu z NEO.
Czyli biorąc pod uwagę co napisałeś obecny modem jest wystarczający ? Dokupić tylko antenę zewnętrzną ? Jeżeli taką to proszę o info jaka jest najlepsza . CP nie zawracamy sobie głowy . I jakie transmitery polecasz ?
-
- Guru bezprzewodowy
Nie przedłużaj umowy tylko złóż wypowiedzenie obecnej. Skontaktuje się z tobą DUK Plusa, można w zamian za wycofanie wypowiedzenia uzyskać rabat 50% na abonament w umowie 12 m-cy bez sprzętu np. 110GB za 44,99 zł , limit gwarantowany 3G i lTE a potem na LTE bez limitu. Możliwe podobne rabaty i limit w umowie na 2 lata ze sprzętem, do tego B315s-22 ( 110GB za 49,99 czyli jak w SmartDom). Nie ma potrzeby brania nowego internetu na abonament w Plusie, chyba,że się uprzesz. A co do kabli to czasami można je przeprowadzić między piętrami bezboleśnie, aby żona nie truła. Ewentualnie 2xPLC +AP koszt około 160 -180 zł. Co do zasięgu to w Kobyłce są dwa pozwolenia na LTE1800Mobylandu, Nadmeńska i Napoleona 4.Odległość 1,5-3km, możliwe, że obydwa działają. Antena kierunkowa Dual LTE1800MHz pozwoli wymusić połączenie z każdym z nich i wybrać ten, na którym internet działa szybciej. Polecana http://www.cybertech.com.pl/p134,antena ... r-923.html , kabel do 10m. Co do transmiterów to w salonie Plusa kupisz zestaw 2sztuk za 99 zł bez WiFi i do niego WR-740 za 50 zł lub WR-841za 70 zł. jeden PLC łączysz LAN-LAN z routerem LTE a drugi LAN-LAN z WR-841. Wr-841 konfigurujesz jako AP http://tplink-forum.pl/faq-konfiguracja ... dostepowy/ Do dyspozycji na dole masz w ten sposób WiFi i 3xLAN. Sieć tworzy router LTE, wszystkie urządzenia w całym domu są w niej i są widoczne dla siebie. Zamiast 2xPLC za 99 zł możesz kupić zestaw za 249 zł z AP. Ale wtedy do dyspozycji na dole nie masz switcha LAN. Też tylko jedna sieć w domu z wzajemną widocznością urządzeń.
-
- Stały użytkownik forum
Ok. To brzmi bardzo sensownie. I chyba rozwiązuje mój problem . Jutro dymam do salonu Plusa , bo własnie zauwazyłem że dla klientów firmowych są niższe abonamenty niż dla klientów indywidualnych . I nie obowiązuje SmartDom . Nie zmienia to postaci rzeczy , że takiej porady oczekiwałem i bedę szedł w tym kierunku . Bardzo dziękuję matek451.
-
- Guru bezprzewodowy
W salonie Plusa to się tylko wypowiedzenie składa, oni nie mają takich ofert jak DUK Plusa. Bez wypowiedzenia trudno cokolwiek ugrać lepszego. Tylko groźba odejścia otwiera wrota do najlepszych ofert.
-
- Stały użytkownik forum
Jeszcze raz dzięki .
- onken
- ** Moderator **
matek
Jesteś pewny ze Plus daje 110 GB za 45,99 ??
CP ma za 99.99 / 2 = 50 zł ( SmartDom lub przedłużenie )
Wydaje mi się że w Plusie bazowa opłata zz 110 GB tez wynosi 99,99 ( bez rabatu 50 % )
Jesteś pewny ze Plus daje 110 GB za 45,99 ??
CP ma za 99.99 / 2 = 50 zł ( SmartDom lub przedłużenie )
Wydaje mi się że w Plusie bazowa opłata zz 110 GB tez wynosi 99,99 ( bez rabatu 50 % )
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Na stronie Telepolis w sprawie przedłużenia po wypowiedzeniu ludzie uzyskali rabat 50% od oferty bez sprzętu na 12 m-cy , czyli z taryfy 89,99 zł płacą 45 zł. http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=2070
- onken
- ** Moderator **
tak, ale to za 90 GB a nie 110 GB
Wydaje mi się że jest tam pomyłka, ponieważ 90 GB to koszt 89,90 a 110 GB to już 99,99 zł
edit
Plus chyba jednak ma inne pakiety niż CP
http://www.plus.pl/internet-lte?oferta=bez-sprzetu
Tyle że dają za zakup online + 10 GB le nie wiem czy przy przedłużaniu też dają
Wtedy by wychodziło tak ja piszą na telepolis
W innym wypadku mamy pakiety 80 GB i 100 GB
CP przy przedłużaniu nie dodaje danych tak jak nowy zakup online
Ale można za to mieć za 10 zł extra SIMy czego nie ma w plusie
Wydaje mi się że jest tam pomyłka, ponieważ 90 GB to koszt 89,90 a 110 GB to już 99,99 zł
edit
Plus chyba jednak ma inne pakiety niż CP
http://www.plus.pl/internet-lte?oferta=bez-sprzetu
Tyle że dają za zakup online + 10 GB le nie wiem czy przy przedłużaniu też dają
Wtedy by wychodziło tak ja piszą na telepolis
W innym wypadku mamy pakiety 80 GB i 100 GB
CP przy przedłużaniu nie dodaje danych tak jak nowy zakup online
Ale można za to mieć za 10 zł extra SIMy czego nie ma w plusie
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Porównujesz oczywiście oferty bez sprzętu? No bo wiadomo, że w tych ze sprzętem CP i ta ich dzierżawa to nieporozumienie. No i podstawa u każdego operatora czyli wypowiedzenie i kontakt z DUK.
- onken
- ** Moderator **
Tak, bez sprzetu
Zerknij też tutaj, to by mówiło że mają na telepolis rację
http://www.plus.pl/internet-lte/przedluz-umowe - wybrać bez sprzętu
Najdroższy 120 GB ale za 99.99 minus 50 %
W CP dostałem 110 GB za 99,99 minus 50 %
Czyli CP ma drożej
ale mam za to extra SIMy 
EDIT
Ale nigdzie nie widzę w Plusie w tych ofertach pakietu nocnego 200 GB
Nawet w regulaminie
W CP mam od 1-8 - 200 GB
Więc jednak oferta CP korzystniejsza
Zerknij też tutaj, to by mówiło że mają na telepolis rację
http://www.plus.pl/internet-lte/przedluz-umowe - wybrać bez sprzętu
Najdroższy 120 GB ale za 99.99 minus 50 %
W CP dostałem 110 GB za 99,99 minus 50 %
Czyli CP ma drożej

EDIT
Ale nigdzie nie widzę w Plusie w tych ofertach pakietu nocnego 200 GB
Nawet w regulaminie
W CP mam od 1-8 - 200 GB
Więc jednak oferta CP korzystniejsza

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Onken, możesz rozwinąć to z extra SIMami, jak do dokładnie działa?
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
- onken
- ** Moderator **
Mam jeszcze dwie karty ze starej edycji, po 5 zł, gdzie jeszcze karty działają mi na no-limit jak karta główna.
Obecna oferta to taka że taka karta kosztuje 10 zł za kartę i działa wtedy jak mamy pakiet główny.
Po wyczerpaniu pakietu głównego dostajemy lejek 32 kbps na extra SIMy.
Obecna oferta to taka że taka karta kosztuje 10 zł za kartę i działa wtedy jak mamy pakiet główny.
Po wyczerpaniu pakietu głównego dostajemy lejek 32 kbps na extra SIMy.
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Daje:onken pisze:Jesteś pewny ze Plus daje 110 GB za 45,99 ??

Jest też pakiet nocny.
Dostałem taką ofertę po zostawieniu danych w formularzu na plusforum.pl także wypowiedzenie nie zawsze jest konieczne

- onken
- ** Moderator **
Widać są plusy i minusy i CP i Plusa
Ale widzę że płacisz jakąś ochronę internetu i za pakiet nocny
Jak mam darmowy pakiet nocny no i wspomniane extra SIM
Ale widzę że płacisz jakąś ochronę internetu i za pakiet nocny
Jak mam darmowy pakiet nocny no i wspomniane extra SIM

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ochronę internetu już wyłączyłem, pakiet nocny też mam darmowy, niżej na fakturze są "Rabaty" tak to wygląda, numer z końcówką 705:

- onken
- ** Moderator **
No to zblizone oferty, ciekawe dlaczego nie takie same :-) . Ale extraSIM brak :-)
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Widzę Panowie , że tu rozgorzała dyskusja . Ciekawa , przeczytałem.
Jednak dziś wpadłem na coś takiego od TMobile .
http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... biura/main
Proszę najechać na "Prawdziwy brak limitu " i przeczytajcie co tam jest napisane. Czyżby rzeczywiście bez limitu . Opłaca się brać . U mnie LTE TMobile ma chyba ładne pokrycie , więc powinno działać . Do tego 14 dni na sprawdzenie i bez konsekwencji można odesłać . Hmmm kusząca oferta . Zauważyłem tylko jeden mankament . czy to to prawda , że max transfer w TMobile to 42 Mbit/s ?
Jednak dziś wpadłem na coś takiego od TMobile .
http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... biura/main
Proszę najechać na "Prawdziwy brak limitu " i przeczytajcie co tam jest napisane. Czyżby rzeczywiście bez limitu . Opłaca się brać . U mnie LTE TMobile ma chyba ładne pokrycie , więc powinno działać . Do tego 14 dni na sprawdzenie i bez konsekwencji można odesłać . Hmmm kusząca oferta . Zauważyłem tylko jeden mankament . czy to to prawda , że max transfer w TMobile to 42 Mbit/s ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z tego co widzę jest to oferta dla firm / prowadzących działalność. Nie przysługuje wtedy prawo zwrotu (jedynie konsumentom).aficio pisze:Do tego 14 dni na sprawdzenie i bez konsekwencji można odesłać .?
- onken
- ** Moderator **
Hmm
Nie dla wszystkich
"59 zł netto w ofercie "Nielimitowany Internet LTE do biura – dla przenoszących Internet stacjonarny"."
Nie dla wszystkich
"59 zł netto w ofercie "Nielimitowany Internet LTE do biura – dla przenoszących Internet stacjonarny"."
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Właśnie prowadzę firmę , więc dla mnie jest ok .ja.michal pisze:Z tego co widzę jest to oferta dla firm / prowadzących działalność. Nie przysługuje wtedy prawo zwrotu (jedynie konsumentom).aficio pisze:Do tego 14 dni na sprawdzenie i bez konsekwencji można odesłać .?
-
- Stały użytkownik forum
Własnie podjąłem o rezygnacji z NEO także też sie łapię .onken pisze:Hmm
Nie dla wszystkich
-
- Guru bezprzewodowy
1,5 roku temu Plus wprowadził ofertę POWER LTE "bez limitu". Z tej okazji Prezesi Polkomtela , CP szumnie zapowiadali na konferencjach że ma zastąpić Neostradę, także w Firmach. Wielu uwierzyło w te zapowiedzi i zrezygnowało z poczciwego kabla. Jak to się skończyło można było śledzić przez kilka m-cy na forum Plusa. Lament, płacz i zgrzytanie zębami. Zamiast prawdziwego no limit rządził FUP i Plus przycinał prędkość kiedy chciał. Regulamin też nie posiadał jednoznacznych kryteriów co to jest nadmierne obciążenie sieci i operator interpretował go dowolnie. To tak ku przestrodze. w internecie mobilnym również T-Mobile ne gwarantuje prędkości. To, że dziś masz np. 50Mb/s nie znaczy, że za rok będzie np. 5Mb/s. Temat przerabiany w Plusie i Play , szczególnie w dużych miastach. Ilość użytkowników LTE i zużycie danych rośnie lawinowo a rozwój sieci niestety nie nadąża za nimi.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Matek451 na wsi jest jeszcze gorzej to już nie te czasy .Zagęszczenie Ludzi na km jest mniejsze lecz nadajników jak na lekarstwo co z tego że operator daje U2100 kiedy RSSI jest na poziomie -99dBm i nie wiem dlaczego przykrywa U900 które jest o 20 dB wyższe mimo anteny na 900 Mhz.Możesz Mi to jakoś rozsądnie wyjaśnić szukam odpowiedzi już od sierpnia i nie mogę nigdzie znalezć .poz Hermogenes
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie ma nigdzie takich szybkich degradacji prędkości, jeżeli operator nie rzuca super promocji (darmowe LTE w Play, "SmartDOM" w Plusie [tutaj problem jest bardziej złożony i zróżnicowany terytorialnie-gdyż są miejsca w których nastąpiła znaczna kumulacja ze względu na abonentów CP]). W ciągu tego tego 1,5 roku prędkość u mnie spadła na download z ok. 40Mbps do nieco ponad 10Mbps dziś (godziny szczytu), upload spadł niewiele z ok. 40Mbps, na ok. 35Mbps. Nie ma takich treści w sieci które by zachwiały infrastrukturą operatorów GSM. Niestety nasila się inny problem-ilość wspieranych urządzeń łączących się do sieci LTE i tutaj rzeczywiście w dużych aglomeracjach problem narasta lawinowo (gdyż w abonamencie voice standardem staje się aparat wyposażony w modem LTE).matek451 pisze: To, że dziś masz np. 50Mb/s nie znaczy, że za rok będzie np. 5Mb/s. Temat przerabiany w Plusie i Play , szczególnie w dużych miastach. Ilość użytkowników LTE i zużycie danych rośnie lawinowo a rozwój sieci niestety nie nadąża za nimi.
jareq
-
- Mistrz bezprzewodowy
tutaj rzeczywiście w dużych aglomeracjach problem narasta lawinowo (gdyż w abonamencie voice standardem staje się aparat wyposażony w modem LTE)
Kolego czy dysponujesz jakimiś danymi że na wsi jest ciemnota i ludzie tu żyjący nie mają dostępu do tychże samych usług i urządzeń ja myślę że nie .Minęły te czasy że telefon był tylko u sołtysa dzieciaki na wsi mają po dwa smartfony jeden oficjalny do rodziców a drugi po cichu-cichoszu między sobą (pewnie w mieście też). Jednak na wsi w większości rejonów na 1 maszt przypada 1000 dachów a w mieście anteny stoją na co 5 dachu.Wy narzekacie na 40 Mbps a my walczymy nie raz z 0,4Mbps a płacimy te same pieniądze co Wy prawda ? poz Hermogenes
Kolego czy dysponujesz jakimiś danymi że na wsi jest ciemnota i ludzie tu żyjący nie mają dostępu do tychże samych usług i urządzeń ja myślę że nie .Minęły te czasy że telefon był tylko u sołtysa dzieciaki na wsi mają po dwa smartfony jeden oficjalny do rodziców a drugi po cichu-cichoszu między sobą (pewnie w mieście też). Jednak na wsi w większości rejonów na 1 maszt przypada 1000 dachów a w mieście anteny stoją na co 5 dachu.Wy narzekacie na 40 Mbps a my walczymy nie raz z 0,4Mbps a płacimy te same pieniądze co Wy prawda ? poz Hermogenes
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Źle trafiłeśHermogenes pisze: Kolego czy dysponujesz jakimiś danymi że na wsi jest ciemnota i ludzie tu żyjący nie mają dostępu do tychże samych usług i urządzeń ja myślę że nie .Minęły te czasy że telefon był tylko u sołtysa dzieciaki na wsi mają po dwa smartfony jeden oficjalny do rodziców a drugi po cichu-cichoszu między sobą (pewnie w mieście też).

Po 3 nie znasz technologi transmisji i pleciesz głupoty. Tysiąc użytkowników w mieście to może być w promieniu 200m, a na wsi to są km i operatorzy mają bardzo mało uruchomionych nadajników w paśmie 2100MHz (dlaczego? Poczytaj to zrozumiesz), było by jeszcze gorzej gdyby nie LTE1800 (bo dzięki dostępności tego pasma i chęci zarobienia przez opów, pojawiło się wiele stacji HSPA+DC 2100MHz). Wieś musi poczekać-albo na łącza światłowodowe ze wsparciem programów EU lub LTE800 z ostatniej licytacji aukcji, wówczas sieć znacząco przyśpieszy.Hermogenes pisze:Jednak na wsi w większości rejonów na 1 maszt przypada 1000 dachów a w mieście anteny stoją na co 5 dachu.Wy narzekacie na 40 Mbps a my walczymy nie raz z 0,4Mbps a płacimy te same pieniądze co Wy prawda ? poz Hermogenes
jareq
-
- Mistrz bezprzewodowy
Źle trafiłeś
,
Aco ja napisałem o sołtysie ?
po drugie jestem bardzo zadowolony z usługi Plusa
Pewnie też był byś zadowolony z wypłaty na poziomie 25%
Wieś musi poczekać-albo na łącza
Wieś już długo czekała -może ludzie ze wsi są gorszą grupą społeczeństwa ? masz na to jakieś papiery.
Ja nie podważam Twojej wiedzy z dziedziny internetu bezprzewodowego ,Lecz nie możesz mnie wykluczać z dostępu do nowych technologi i społeczeństwa tylko dlatego że mieszkam na wsi .Czy jak kupujesz chleb to możesz go jeść tylko w mieście ? o kiełbasie nie wspomnę. Chińskie bułeczki nie będą takie pachnące. poz Hermogenes

Aco ja napisałem o sołtysie ?
po drugie jestem bardzo zadowolony z usługi Plusa
Pewnie też był byś zadowolony z wypłaty na poziomie 25%
Wieś musi poczekać-albo na łącza
Wieś już długo czekała -może ludzie ze wsi są gorszą grupą społeczeństwa ? masz na to jakieś papiery.
Ja nie podważam Twojej wiedzy z dziedziny internetu bezprzewodowego ,Lecz nie możesz mnie wykluczać z dostępu do nowych technologi i społeczeństwa tylko dlatego że mieszkam na wsi .Czy jak kupujesz chleb to możesz go jeść tylko w mieście ? o kiełbasie nie wspomnę. Chińskie bułeczki nie będą takie pachnące. poz Hermogenes