NOKIA 6111 VS GC85 ???

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
amws
Stały użytkownik forum

NOKIA 6111 VS GC85 ???

Post autor: amws »

Witam.

Mam problem mianowicie posiadam iPlusa i karte PCMCIA SE GC85 oraz do łączenia używam WM, prędkość jest bardzo słaba zwłaszcza przy GPRS max do 20 kbps a ściąganie tylko 1,2 Kb. Nawet chodzenie sprawnie po stronach jest moim marzeniem.
Sprawa wygląda inaczej gdy łącze się za pomocą telefonu NOKIA 6111 poprzez Bluetooth. Internet przyspiesza 2-3 krotnie spokojnie mogę przeglądać strony itp. Pobieranie przy wynosi natomiast 7-8 Kb!!!

Sprawdzałem o różnych porach dnia i plik ściągałem z tej samej strony. W różnych miejscach.

Czy coś jest nie tak z kartą PCMCIA?
krecikson
Stały użytkownik forum

Re: NOKIA 6111 VS GC85 ???

Post autor: krecikson »

może to jest sprawa zasięgu i do karty SE GC85 przydałaby się dodatkowa antena?
amws
Stały użytkownik forum

Post autor: amws »

Raczej nie. Sprawdzałem w różnych miejscach, jak również w dużych miastach gdzie zasięg był podobny.
Nie wiem dlaczego tak się dzieje?
TJE
Użytkownik forum

Post autor: TJE »

Jest na stornie sonyericssona poprawka fix-tcp czy jakoś tak się nazywa. Kiedyś to widziałem. Może to pomoże.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

amws pisze:Raczej nie. Sprawdzałem w różnych miejscach, jak również w dużych miastach gdzie zasięg był podobny.
Nie wiem dlaczego tak się dzieje?
Ja bym powiedział, że jednak tak. SE ma bardzo słabą czułość raczej bez anteny szkoda glowy zawracać, dopiero z antenką uzyskasz sensowne prędkości.
Back to the Future ;)
ODPOWIEDZ