Poszukuję (potrzebuję pomocy) w wyborze po pierwsze usługi a po drugie sprzętu...
- Obecnie korzystałem z Neostrady ale muszę z niej zrezygnować, wiec chcę przejść na LTE (niestety nic innego w okolicach Warszawy - domki jednorodzinne nie jest oferowane).
Po pierwsze jakiego operatora wybrać na początek żeby koszty nie były duże - może coś na kartę żeby móc potestować i kiedyś przejść na umowę?
Na allegro widziałem, że jest oferowane sporo kart Playa ok. 10zł. (+wysyłka) i jest tam napisana, że 100GB transferu - prawda to? Może coś innego warto wybrać / kupić (jeśli tak to gdzie)? - Zastosowania oczywiście domowe - 2/3 komputery

Po drugie - jaki sprzęt do tego zakupić? - kombinować ze składanymi zestawami typu: Router DOVADO 3GN i MODEM LTE HUAWEI E3372s-153 4GB czy czy zakupić: Huawei B315 - jak to wygląda w praktyce? Co będzie stabilniejsze bardziej niezawodne?
Dodam, że obecnie na karcie Simplusa próbowałem przetestować internet (zasięg LTE) w czymś takim jak Samsung GT-B3800 - ale dioda LED nie zapaliła się choćby raz - czy to może oznaczać brak zasięgu czy po prostu to urządzenie jest za słabe?
Dziękuję wszystkim za pomoc