Antena LTE Grid ATK-G42 - Czy ktoś już testował ?
Moderator: Moderatorzy
- radius
- ** Moderator **
Re: Antena LTE Grid ATK-G42 - Czy ktoś już testował ?
Skąd wiesz, że uruchomiono LTE? Masz telefon z obsługą tego standardu?
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
zurek testował.
viewtopic.php?p=517028#p517028
viewtopic.php?p=517028#p517028
- DiilGang
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Spróbuj od gniazda numer 1.
Huawei B315 - Orange LTE 2600 + Cybertech 17 dBi 2100 MHz
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
U siebie w AirBoxie Orange podłączałem jedną antenę pod 1. Najlepiej chodziło, ale nie za dobrze generalnie. Albo uplink albo downlik działają dobrze. Generalnie wypadałoby mieć dwie anteny.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Niedawno zakupiłem antenę LTE Grid ATK-G42 z 15 metrowym kablem i gruntownie ją przetestowałem.
Osiągi ma niezłe ale szału nie ma, może dlatego że jest trochę za długi przewód podłączony do modemu e3372s-153.
W modemie karta microsim, pakiet RBM 5 Fakt Mobile z Play. Modem osiąga download do 35 megabitów i upload do 20 megabitów w dzień, w nocy download około 40 mb a upload ok 25 mb. Odległość od nadajnika ok 3,6 km w lini prostej. Nadajnik LTE z Playa znajduje się na górce i działa na częstotliwości 1800 mhz, a mój dom znajduje się na równinie
gdzie zanika sygnał, dlatego bez anteny LTE ledwo łapie, a normalnie jest HSPA+. Na drodze odbieranego sygnału, kilka domów oraz kilkanaście drzew.
Oto screen parametrów sygnału:
Jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Niedawno zakupiłem antenę LTE Grid ATK-G42 z 15 metrowym kablem i gruntownie ją przetestowałem.
Osiągi ma niezłe ale szału nie ma, może dlatego że jest trochę za długi przewód podłączony do modemu e3372s-153.
W modemie karta microsim, pakiet RBM 5 Fakt Mobile z Play. Modem osiąga download do 35 megabitów i upload do 20 megabitów w dzień, w nocy download około 40 mb a upload ok 25 mb. Odległość od nadajnika ok 3,6 km w lini prostej. Nadajnik LTE z Playa znajduje się na górce i działa na częstotliwości 1800 mhz, a mój dom znajduje się na równinie
gdzie zanika sygnał, dlatego bez anteny LTE ledwo łapie, a normalnie jest HSPA+. Na drodze odbieranego sygnału, kilka domów oraz kilkanaście drzew.
Oto screen parametrów sygnału:
- onken
- ** Moderator **
30-40 MB/s i szału nie ma ?? Jak na obciązenie Play to bardzo dobry wynik :-)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
onken, jak już to Mb/s.
embabwe, z tego co rozumiem antenę masz jedną? Wyniki bardzo dobre jak na Play (szczególnie, że widać obciążenie) ale lepsze może mogłyby być przy dwóch antenach w odwrotnej polaryzacji (chociaż paramenty sygnału praktycznie idealne - antena działa bardzo dobrze).
Masz jakiegoś innego operatora na tej częstotliwości w okolicy? Play ostatnio nie daje rady i masz praktycznie max tego co oferują w realnym obciążeniu (technicznie do 75 Mb/s).
embabwe, z tego co rozumiem antenę masz jedną? Wyniki bardzo dobre jak na Play (szczególnie, że widać obciążenie) ale lepsze może mogłyby być przy dwóch antenach w odwrotnej polaryzacji (chociaż paramenty sygnału praktycznie idealne - antena działa bardzo dobrze).
Masz jakiegoś innego operatora na tej częstotliwości w okolicy? Play ostatnio nie daje rady i masz praktycznie max tego co oferują w realnym obciążeniu (technicznie do 75 Mb/s).
-
Testowałem ten sam modem w Plusie na antenie atk 10 + 10 metrów kabla w bezpośredniej widoczności nadajnika bez żadnych przeszkód z odległości ok 3,7 km to wyciągał 45 -50 megabitów w dzień.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
OK, ale ATK10 to antena na 900 MHz. Żadne porównanie.
-
Czy gdzieś to idzie kupić jeszcze ? Na Telkobie świeci się jako niedostępna.
Jakieś alternatywy? Cybertech 17 (+3m kabla) łapie szczątki sygnału (-127) i mogę spróbować się jeszcze ratować gridem, ale nie idzie nic sensownego wynaleźć.
Czaszy nie bardzo mam ochotę wieszać, bo mi to wiatr przetrąci.
Jakieś alternatywy? Cybertech 17 (+3m kabla) łapie szczątki sygnału (-127) i mogę spróbować się jeszcze ratować gridem, ale nie idzie nic sensownego wynaleźć.
Czaszy nie bardzo mam ochotę wieszać, bo mi to wiatr przetrąci.