Problem z ISP

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Problem z ISP

Post autor: adziu82 »

Witam,

Panowie, proszę Was tylko o opinie. Od 6-7 lat korzystam z internetu radiowego ( rok 2015 miałem zawieszony ). Od 1 stycznia przeszedłem z 2,4 GHz na 5 GHz. Szef zapewniał mnie, że będzie lepiej nawet jak słabszy zasięg jest ( nadajnik jakieś w linii prostej 400-500 metrów ).
Od miesiąca testuję te jego marne ,,radyjko'', niby mam płacić 59 zł za do 6 Mb/s ( z 2,4 GHz zostało jednak mi do 3 Mb/s także za 59 zł ) robię speed testy i od godziny 12-14 ( jak dzieci wrócą ze szkoły itp ) do godziny po 22-ej net działa na 1Mb/s plus/minus 0,5 Mb/s. W nocy i do południa mam 3 Mb/s. Miał podkręcić do tych 6 Mb/s ale jakoś nie widać tego.
Zastanawiam się nad przejściem do Orange za 79zł on-line jak kupię, to jest 150 GB ( na pewno wystarczy ) do tego są 2 karty SIM i jeszcze 40GB poza strefą domową.
Dziś mam zamiar płacić, w umowie mam 59zł a ja mu zapłacę 39zł gdzie nawet w nocy nie mam tych do 4Mb/s tylko 3Mb/s.

Jeszcze pytanie odnośnie Orange, czy jak zamówię on-line kartę SIM ( z tego co wyczytałem druga ma być do odbioru w salonie ) to czy jak aktywuję tą pierwszą kartę w domu i zrobię strefę domową mając 150 GB , to czy mogę tą drugą kartę SIM aktywować gdzieś daleko od domu mojego i korzystać z tych 40GB w drugim domu ode mnie 20-30 metrów oddalonym od, tak żeby nie leciało z tych 150 GB które by były dla mnie w pierwszym domu.
RAW
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z ISP

Post autor: wojteks »

Zrezygnuj z tego dostawcy.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ