TMobile i oferta na pół roku

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mayura64
Początkujący użytkownik forum

TMobile i oferta na pół roku

Post autor: mayura64 »

Koledzy, stanąłem przed wyborem dostępu do internetu. Jako, że RBM "umarł" w mojej okolicy, a ISP radiowy ma wielkie "g" do zaoferowania to szukam czegoś innego. Robiłem testy na kartach SIM Plusa, Orange i T-Mobile. Z trzech opcji najlepiej śmigał T-Mobile:

Obrazek

(modem z wymuszonym 3G, po wymuszeniu 4G nie chce się połączyć mimo dobrego zasięgu).

Obecnie dawna Era ma w ofercie umowę na pół roku, 25GB za 29,99/miesiąc. Do tego pewnie bym dobrał Blueconnect Noc. Suma summarum wychodzi 39 złotych/miesiąc/6 miesięcy. Co Koledzy sądzą o takim rozwiązaniu?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: TMobile i oferta na pół roku

Post autor: krystianb »

W t-mobile na LTE trzeba sobie zasłużyć, nie wszystkie karty wpuszcza.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
mayura64

Mógłby Kolega uściślić?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Generalnie starsze karty SIM w starszych ofertach nie działają w LTE. Jeśli masz zamiar brać nową umowę, z nowym numerem czyli nową kartą SIM, to z połączeniem do LTE nie powinno być problemu.
mayura64

Raczej nie znajdę chyba nic lepszego za 39 złotych miesięcznie?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Teoretycznie znajdzie się lepsza opcja, ale nie na tak krótki czas umowy.

Bez sprzętu na dwa lata w Plusie 29,99 zł 30 GB + 10 zł LTE bez limitu + 3 miesiące za 0 zł (LTE płatne te 10 zł). Aktywacja 49 zł. Brak nocy bez limitu (a raczej paczki 200 GB). Średni miesięczny koszt koło 34,54 zł.

Bez sprzętu na dwa lata w Orange (zakup online) 25 GB za 29,90 zł miesięcznie + Szczęśliwe Godziny na całą umowę. Dodatkowo przez 6 miesięcy 14,95 zł miesięcznie, LTE bez limitu do 5 Mb/s po przekroczeniu limitu (100 GB 5 Mb/s, potem 1 Mb/s). Potem LTE bez limitu za 10 zł. Aktywacja 29 zł. Średni miesięczny koszt koło 34,94 zł.

W tej ofercie T-Mobile na 6 miesięcy aktywacja wynosi 49,99 zł. Przy sześciu miesiącach średni koszt to około 47,41 zł.
Jakby brać w skali dwóch lat średni koszt miesięczny to około 41,15 zł miesięcznie.

Zostaje jeszcze Aero2, które jest bez ważności, bez opłat, a za 30 zł jest 30 GB na 30 dni i działa w LTE. Depozyt 20 zł i 7 zł przesyłka SIM.

Chyba nic nie pokręciłem w wyliczeniach. ;) Albo krócej, albo taniej. ;)
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Bez sprzętu jest aktywacja 1zł i LTE działa od razu.

Nadajniki to to samo co Orange- robione przez Networks bo zasięg jest taki sam-testowane na 2 telefonach z kartami NJU mobile i T-Mobile.
Orange wypada lepiej na prędkościach i Pingu, co jest zapewne cięciem pasma 1800 Mhz, co widać po częstych komunikatach w telefonie-siec zajęta itp.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Faktycznie, bez sprzętu jest 1 zł. Czyli średnia przy 6 miesiącach 39,29 zł, a przy 2 latach koło 39,12 zł.

pogodabartek, wygląda na to, że już dziś sytuacja z LTE się zmienia. W miastach LTE 2600 obydwu operatorów będzie niezależne, wszystko wskazuje na to, że LTE 800 również.
mayura64

Dotychczas używałem RBM, jednak od pewnego czasu w mojej lokalizacji sieć jest tak wysycona, że korzystanie jest z lekka denerwujące ;).
Nie chcę się również wiązać na długi okres czasu z prostego powodu - planuję zmienić miejsce zamieszkania i tam gdzie się chcę przeprowadzić będę miał dostęp do światłowodu.

Tak więc wydaje mi się, że T-Mobile ze swoją ofertą na pół roku jest, jak dla mnie, bardzo atrakcyjne.
ODPOWIEDZ