Adres
Chorzów Batory ul. Armii Krajowej 141
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 21&zoom=15
Moderator: Moderatorzy
Może jesteś przyzwyczajony do innych standardów i taki internet ci odpowiada, dla przykładu RBM u mnie w Łodzi działa znośnie, w przeciwieństwie do miejsca z którego teraz korzystam (gdzie zbliża się nieuchronne do darmowego Aero2, bez rozłączania co godzinę i wpisywania kodów). Nawet ten znośny net nie jest opcją jak w tytule dla wymagającego-pomijając już dużo gorszą stabilność transferu w stosunku do Plusa/Orange, tj. taryfa głosowa i przy niej jesteśmy schowani za NAT-em operatora-adres IP uzyskujemy z puli lokalnej operatora, pod którym logują się również inni użytkownicy i zdarza się że takie adresy są blokowane w sieci (całe pule), bo ktoś tam coś od... (osobiście spotkałem się z takim zdarzeniem), poza tym nagminnie kiepsko działają ze względu na to on-line usługi bankowe (przy standardowej usłudze internetowej ruch z zewnątrz jest blokowany, lecz jesteśmy dostępni pod publicznym IP-nawet w Play na kartę, a to ma znaczenie). Dodatkowo dla bardziej "wtajemniczonych" użytkowników (ważne dla grających on-line), operatorzy Plus/CP/Orange/T-Mobile w usłudze abonamentowej oferują usługę publicznego IP (z otwartymi portami z zewnątrz).Ridix pisze:jarek7714 nie jest tak źle,ja mam RBM obecnie mam 13Mbps a dochodzi do nawet 21Mbps,wszystko zależy od lokalizacji,dodatkowo mam słaby sygnał a internet chodzi lepiej,niż wszystkim po kablu od Orange,nawet takie LTE od RBM miażdży neostradę,korzystam od roku z promocji RBM i jestem zadowolony.koszty Routera,modemu i anteny LTE były,ale i tak jestem parę stówek do przodu dzięki rezygnacji z neostrady i ich super neta w porywach do 6Mbps
Też jestem pasożytem-korzystam na 2 kartach SIM i namawiam każdego do przyłączenia się do tego (zwłaszcza tych co naiwnie płacą abonament w P4 i dostają w zamian kiepską usługę, bo operator lansując się rozdaje transfer ich kosztem), może w końcu się otrząsną i zaczną za to wołać kasę. Żeby się nie obudzili za późno-gdy lekarstwem będzie przejęcie, przez Orange/Plusa.matek451 pisze: Od roku jesteś pasożytem wykorzystującym innych klientów Play, którzy płacą za abonament dużą kasę i to ich okradłeś zaoszczędzając tą kasę. Powinieneś mieć wyrzuty sumienia, ze przyczyniasz się do degradacji LTE w Play i rychłego bankructwa operatora.
To potwierdzona informacja , bo stoję przed dylematem czy wybrać plusa czy orange ? Na korzyść plusa przemawia bliskość bts , do nadajnika orange mam 1,6 km . Jednak w regulaminie orange dla firm jest no limit . Niestety z zastrzeżeniem par. 5 pkt 1 . I tu jest moja obawa . Nigdzie ma definicji , kiedy mogą to zastosować.onken pisze:Plus juz od dawna nie stosuje tych restrykcyjnych lejkow...
Orange strefa domowa 150GB za 59,90zł.aficio pisze:Ok. To pytanie do Ciebie . Co byś wybrał mając obecną ofertą internetu mobilnego na rynku ? Rozważamy wszystkich operatorów . Pakiet dla indywidualnych lub małych firm . Maksymalny limit i zasięg . I najlepiej bezawaryjna praca . Polecisz coś ?
Moja lokalizacja i moje najbliższe BTSy.
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=uke ... 97&zoom=13
A nie uwazasz ze to dotyczy kazdego operatora ?? :-)matek451 pisze:Tak samo jest w regulaminie http://www.plus.pl/documents/16/6007505 ... 1_2016.pdf par.2 pkt11. To że obecnie FUP został poluźniony nie znaczy, ze będziesz pobierał ile chcesz. Decyzja co do nałożenia lejka i po ilu GB jest w rękach operatora.
Na Satkurierze to masz rzeczywiście ekspertów od internetu mobilnego.Ridix pisze:To nie jest prawdą że LTE się zapcha przez rozdawnictwo,poczytaj sobie Satkuriera itp.Już się pchają z łapskami na pasmo 700Mhz ,jeśli przejmą pasmo telewizyjne kiedyś,to ludziom będą musieli udostępnić telewizję HD przez LTE i co wtedy będziesz mówił.Operatorzy powinni się spieszyć z wprowadzeniem 5 generacji ,wtedy z LTE będzie mogło korzystać bardzo dużo ludzi nie obciążając Bts ,więc niech się zapychają,ku lepszej przyszłości.A nie oszczędzają na wdrażaniu nowych technologii.Co do konta bankowego Online to ja nie narzekam,wszystko zależy od banku.
Play w ofercie internetowej jest trupem (do czasu wyłączenia, reorganizacji oferty RBM), tu nie zmieni 'trzepanie piany" przez @matek451, na Allegro tygodniowo sprzedaje się liczba starterów RBM w tys. Co do Plusa-sprawdzić jak działa na miejscu w realu (mogę polecić stabilność i działanie sieci, transfery to tylko testy dadzą informacje o sieci lokalnie w konkretnej lokalizacji), Orange też jest warte sprawdzenia-gdyż ma dobrą ofertę i sieć jeszcze nie tak zapełnioną abonentami (u mnie działa najszybciej). Co do tych ofert no-limit to bym się tak nie napalał (każdy z operatorów może zastosować restrykcje), bardziej jak ktoś chce dużo przerzucić danych- nastwaić się na oferty nocne no-limit. Jednakże w tej chwili mamy do dyspozycji już znaczne pakiety gwarantowane (100/150GB) i tego żaden operator nie zabierze lejkiem 32/64kbps.aficio pisze: Play u mnie to tragedia i tmobile raczej też nie chwalony z racji odległości od nadajnika . posprawdzam , a potem dopytam na forum . Czy jest jakaś aplikacja do badania lub raportowania poziomu sygnału , wydajności itd ?
Matek , możesz ocenić ? Test na routerze Dlink 921 , bez anteny kierunkowej , w pokoju , w tym samym czasie . Teraz akurat zaczynają sie godziny szczytu i chyba jest największe obciążenie. Pierwszy z kartą orange . Odległość od BTS ok. 1,6 km . Kontrolka siły sygnału na routerze w kolorze pomarańczowym i mrugająca zielona 4G . Drugi z kartą plusa. Odległość od BTS 0,6 km . Wszystkie kontrolki na zielono .matek451 pisze:Na routerze bez anteny kierunkowej jesteś zdany na przypadek i testy przy słabym sygnale są niemiarodajne. Chyba, że BTS-y LTE Mobylandu i Networks są blisko.