Orange oferta 2w1 lub dla firm maksymalny
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Orange oferta 2w1 lub dla firm maksymalny
Witam.
Oferta 2w1 http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html
Jak dobrze rozumiem to jest 150gb plus "nielimitowane lte" 100gb = 250gb pozniej lejek 1 mb/s
Szczesliwe godziny rozumiem ze nie sa wliczane w zaden sposob ? Tj. Czy jak w nocy pojdzie za duzo danych to czy moge zostaw przyblokowany ?
Druga oferta : maksymalny
http://www.orange.pl/kid,4003445797,id, ... ticle.html
Rzekomo no limit. Z zapiskiem w reg. Ze jak operator uzna ze za bardzo obcizam siec to mnie przytna do 64kbs.
Teraz tak co wybrac ?
Pierwsza wersja daje pewne 250gb plus szczesliwe godziny.
Druga oferta to mimo wszystko niewiadoma bo po ilu gb moge dostac lejka?
Ktos kprzysta z powyzszych ofert ?
Oferta 2w1 http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html
Jak dobrze rozumiem to jest 150gb plus "nielimitowane lte" 100gb = 250gb pozniej lejek 1 mb/s
Szczesliwe godziny rozumiem ze nie sa wliczane w zaden sposob ? Tj. Czy jak w nocy pojdzie za duzo danych to czy moge zostaw przyblokowany ?
Druga oferta : maksymalny
Rzekomo no limit. Z zapiskiem w reg. Ze jak operator uzna ze za bardzo obcizam siec to mnie przytna do 64kbs.
Teraz tak co wybrac ?
Pierwsza wersja daje pewne 250gb plus szczesliwe godziny.
Druga oferta to mimo wszystko niewiadoma bo po ilu gb moge dostac lejka?
Ktos kprzysta z powyzszych ofert ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Orange oferta 2w1 lub dla firm maksymalny
Szczęśliwe Godziny działają tylko wtedy gdy jest dostępny limit podstawowy.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie, wersja 2w 1 to 150GB w strefie domowej, potem 1Mb/s do tego 40GB poza strefą. Godziny 0-8 poza limitem w cenie abonamentu( zakup online). można wykupić za 9,99 zł dostęp poza limitem w godz 0-12 http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 034798.PDF , w ofercie dla indywidualnych lepsza oferta sprzętu( np. MF283+ z tabletem Lenovo TAB 2 A10 za 249 zł, zestaw wart 1100-1200 zł). Trudno powiedzieć jak jest z tym lejkiem 64Kb/s. Regulamin nie precyzuje.
-
- Użytkownik forum
Zgoda z powyzszym. Tylko co w takim razie oznacza zapis nielimitowany pakiet danych w strefie domowej?matek451 pisze:Nie, wersja 2w 1 to 150GB w strefie domowej, potem 1Mb/s do tego 40GB poza strefą. Godziny 0-8 poza limitem w cenie abonamentu( zakup online). można wykupić za 9,99 zł dostęp poza limitem w godz 0-12 http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 034798.PDF , w ofercie dla indywidualnych lepsza oferta sprzętu( np. MF283+ z tabletem Lenovo TAB 2 A10 za 249 zł, zestaw wart 1100-1200 zł). Trudno powiedzieć jak jest z tym lejkiem 64Kb/s. Regulamin nie precyzuje.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No masz przecież nielimitowane dane. Tylko prędkość jest limitowana do 1 MB/s po przekroczeniu 100 GB.
-
- Użytkownik forum
Ja juz chyba glupi jestem.
Mam 150 gb w podstawie... konczy sie i wtedy mam 1mb/s. dalej jest zapis nielimitowane lte w strefie domowej... - czyli co to jest to nielimitowane ?
Mam 150 gb w podstawie... konczy sie i wtedy mam 1mb/s. dalej jest zapis nielimitowane lte w strefie domowej... - czyli co to jest to nielimitowane ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem, nie ma limitu danych, jest limitowana prędkość po przekroczeniu pakietu podstawowego.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Rozumiem że ten pakiet 2w1 można wziąć w 2 osoby i korzystać np. w 2 domach na jeden abonament, jeśli mamy kogoś drugiego zainteresowanego?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Usługę bierzesz na jedną osobę ale drugą kartę możesz dać komuś i podzielić się pakietem macie do wykorzystania 150 w strefie niezależnie z której karty i 40 poza strefą też niezależnie ,a w której strefie przekroczysz na tą dostajesz lejek.Ja to tak odbieram.poz Hermogenes
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja bym wolał wziąć oferte 2w1
Chociaż ny dla tego aby miec internet po przekroczeniu pakietu
W ofercie 2w1 po 150GB prędkość spada do 1Mbps, z tym że niekoniecznie cie przytną. Styczeń zakończyłem wynikiem 250GB, mam oferte może nie 2w1 ale 60GB + 100GB, w nocy niewiele co pobierałem więc ok. 200-220 GB poszło w dzień i mi nie zrobili lejka do 1Mbps
Natomiast w ofercie bez limitu dla firm nie wiesz i nie będziesz wiedział kiedy Orange uzna że pobrałęm zbyt wiele danych może to być 100GB ale i również 200FB czy 300GB z tym że jak uzna że za dużo masz pobranych danych to ucina prędkość do 64knps a twdy zapomnij o przeglądaniu internetu nawet FB i to w wersji LITE nie pooglądasz.
Chociaż ny dla tego aby miec internet po przekroczeniu pakietu

W ofercie 2w1 po 150GB prędkość spada do 1Mbps, z tym że niekoniecznie cie przytną. Styczeń zakończyłem wynikiem 250GB, mam oferte może nie 2w1 ale 60GB + 100GB, w nocy niewiele co pobierałem więc ok. 200-220 GB poszło w dzień i mi nie zrobili lejka do 1Mbps
Natomiast w ofercie bez limitu dla firm nie wiesz i nie będziesz wiedział kiedy Orange uzna że pobrałęm zbyt wiele danych może to być 100GB ale i również 200FB czy 300GB z tym że jak uzna że za dużo masz pobranych danych to ucina prędkość do 64knps a twdy zapomnij o przeglądaniu internetu nawet FB i to w wersji LITE nie pooglądasz.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Z tego co się dowiedziałem z Orange, to jak aktywujesz w strefie domowej pierwszą kartę SIM, to druga ma być w tym samym miejscu, nie wiem do ilu metrów działa, bo po sąsiedzku by można kombinować.
Druga sprawa, to limit, jest 150 GB, ale jak przekroczysz 150 GB to masz lejek na 64 kilo, a w technologii LTE możesz mieć 1 Mb/s lejek.
Mam nadzieję, że się mylę i że gość z Orange głupoty pisał, ja na stronie widzę, że mam lejek 1 Mb/s po 150 GB obojętnie czy to LTE czy 3G.
Sam bym chętnie to wziął. Tak samo, chciałem zakombinować z dwiema kartami SIM, nie wiem na jaką odległość to działa.Ale chciałem, aktywować pierwsza na 150GB w domu u siebie i u siebie korzystać, a drugą SIM aktywować daleko może 20 km czy jakoś tak i dać rodzicom, im starczy 40 GB poza strefą domową to, a ja bym miał 150 GB dla siebie, ale obie karty są aktywowane razem w jednym miejscu.
Druga sprawa, to limit, jest 150 GB, ale jak przekroczysz 150 GB to masz lejek na 64 kilo, a w technologii LTE możesz mieć 1 Mb/s lejek.
Mam nadzieję, że się mylę i że gość z Orange głupoty pisał, ja na stronie widzę, że mam lejek 1 Mb/s po 150 GB obojętnie czy to LTE czy 3G.
Sam bym chętnie to wziął. Tak samo, chciałem zakombinować z dwiema kartami SIM, nie wiem na jaką odległość to działa.Ale chciałem, aktywować pierwsza na 150GB w domu u siebie i u siebie korzystać, a drugą SIM aktywować daleko może 20 km czy jakoś tak i dać rodzicom, im starczy 40 GB poza strefą domową to, a ja bym miał 150 GB dla siebie, ale obie karty są aktywowane razem w jednym miejscu.
RAW
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
To jest tak.
Masz 2 karty sim, jeśli kożystasz z nich w domu w strefie domowej to na obu masz 150GB limitu wspólnego.
Główna karta działa tylko w strefie domowej. Karta dodatkowa działa zarówno w strefie wtedy jak napisałem masz 150GB oraz po strefą masz 40GB.
To nie jest tak że w strefie domowej na głównej masz 150 a na dodatkowej 40GB
Masz 2 karty sim, jeśli kożystasz z nich w domu w strefie domowej to na obu masz 150GB limitu wspólnego.
Główna karta działa tylko w strefie domowej. Karta dodatkowa działa zarówno w strefie wtedy jak napisałem masz 150GB oraz po strefą masz 40GB.
To nie jest tak że w strefie domowej na głównej masz 150 a na dodatkowej 40GB
-
- Użytkownik forum
A czy w szczesliwych godzinach moga ograniczyc jakos dane ?
W sensie czy w szczesliwych godzinach moga stwierdzic ze pobieram za duzo ?
W sensie czy w szczesliwych godzinach moga stwierdzic ze pobieram za duzo ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Kiedyś, jak nie było LTE, pobrałem 250 GB przy abonamencie z 25 GB i nic nie blokowali. W tym wypadku również nie powinno być problemów, ale gwarancji nie ma.
-
- Użytkownik forum
Troche sie orientowalem i dzwonilem. Wiadomo konsultanci co do Maksymalnego...wszystko no limit...ale jak przyznaja nie znaja granicy limitu pobranych danych...ale jak zaznaczaja nie znaja nikogo kto by w tym pakiecie dostal ograniczenie.
Jak wiadomo w pakietach dla firm mozna dokupic szczesliwe godziny 0:00 - 8:00 oraz pracuj swobodnie 9-17. Odpowiednio dodatkowo platne 5zl oraz 50zl. Biorac pod uwage pakiet zaawansowany bez urzadzenia odliczajac rabaty (znizka 20% oraz -15zl za inny abonament) plus uslugi szczesliwe godziny oraz swobodne godziny wychodzi 80 zl netto. Mamy pewnosc ze w godzinach 0-00 do 17-00 mamy calkowity no limit. Na reszte czasu pozostaje 60gb...
Opcja maksymalny:
Z rabatami wyjdzie 33 netto. Co dziwne tu rowniez mozna dokupic pracuj swobodnie oraz szczesliwe godziny... tylko to kloci sie z tym ze mamy no limit w ppdstawie. Dodajac szczeslowe godziny i pracuj swobodnie wyjdzie 88 netto. Czysto teoretycznie mamy limit tylko w godzinach 17-0:00 i w tych godzinach liczylby sie punkt regulaminu mowiacy o prawie przyciecia lacza do 64kbps jesli operator uzna ze obciazamy siec. Jesli sie myle to wezcie mnie na poprawke.
Jak wiadomo w pakietach dla firm mozna dokupic szczesliwe godziny 0:00 - 8:00 oraz pracuj swobodnie 9-17. Odpowiednio dodatkowo platne 5zl oraz 50zl. Biorac pod uwage pakiet zaawansowany bez urzadzenia odliczajac rabaty (znizka 20% oraz -15zl za inny abonament) plus uslugi szczesliwe godziny oraz swobodne godziny wychodzi 80 zl netto. Mamy pewnosc ze w godzinach 0-00 do 17-00 mamy calkowity no limit. Na reszte czasu pozostaje 60gb...
Opcja maksymalny:
Z rabatami wyjdzie 33 netto. Co dziwne tu rowniez mozna dokupic pracuj swobodnie oraz szczesliwe godziny... tylko to kloci sie z tym ze mamy no limit w ppdstawie. Dodajac szczeslowe godziny i pracuj swobodnie wyjdzie 88 netto. Czysto teoretycznie mamy limit tylko w godzinach 17-0:00 i w tych godzinach liczylby sie punkt regulaminu mowiacy o prawie przyciecia lacza do 64kbps jesli operator uzna ze obciazamy siec. Jesli sie myle to wezcie mnie na poprawke.
- onken
- ** Moderator **
Regulamin tyczy się raczej całej umowy a nie wybranych godzin.
- MarcinNS
- Stały użytkownik forum
Mam tą taryfe Maksymalną. 74.99netto.Druga oferta : maksymalny
Wygląda to tak:
Nie ma pakietu danych. Można korzystać do woli. To obciążenie sieci według konsultanta dotyczy przekroczenia 1000GB(suma upload+download) w okresie rozliczeniowy.
Lejek teoretycznie nie dotyczy ale...
W moim przypadku od drugi miesiąc z rzędu zaobserwowałem spadek przepustowości o 60%. Kontaktuje się z obsługą i sprawa jest w toku.
Słyszałem że te pakiety danych dotyczą korzystania poza zasięgiem LTE, czy to prawda?
Rozwarzam zmianę taryfy lub operatora.