Antena LTE do Huawei e5577c Nowy Prażmów

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
espero
Początkujący użytkownik forum

Antena LTE do Huawei e5577c Nowy Prażmów

Post autor: espero »

Witam,

prośba o pomoc w doborze anteny - jestem pomiędzy 2 nadajnikami, zasięg jest ale LTE nie łapię (Leśna 75). Sieć T-mobile.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Antena LTE do Huawei e5577c Nowy Prażmów

Post autor: matek451 »

Do E5577 antena http://www.cybertech.com.pl/p151,antena ... e5573.html , kabel jak najkrótszy bo do BTS-a daleko( pewnie w Tarczynie). Ewentualnie http://allegro.pl/antena-dual-lte-soren ... 20539.html i do tego dwa konektory FME-TS9.
espero

Najbliższy BTS jest w Łosiu - ok.3,3 km w linii prostej, zdarza się chwilowo chwycić LTE- jaka jest szansa na LTE ? Byłoby słabo wydać kasę na antenę i mieć HSPA które i tak działa.
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

to nie jest aż tak daleko, ale jakość sygnału zależy od ukształtowania terenu, przeszkód po drodze zasłaniających nadajnik, itd.
Pamiętaj, że kupując przez internet, jako konsument, masz prawo do zwrotu towaru w ciągu 14 dni, a dokładniej 14 dni na poinformowanie sprzedawcy, a potem kolejne 14 na odesłanie towaru. Więc najwyżej poniesiesz koszt transportu.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Gdyby BTS LTE1800 NetWorks w Łosiu działał to przy 3 km powinieneś mieć zasięg LTE , szczególnie na zewnątrz. Obawiam się, że to tylko pozwolenie. Masz router MiFi to zrób testy pod BTS-em to się przekonasz.
espero

Dzięki - sprawdzę pod BTS-em. Tak mi to sprzedali w T-mobile - 3 km do nadajnika musi być LTE... Napisałem reklamację z prośbą o rozwiązanie umowy bez sankcji - ale nie daję sobie wielkich szans żeby mi odpuścili. W Łosiu jest BTS Networks - dziwne jest że Orange ma u mnie zasięg LTE a T-mobile nie...Przynajmniej był miesiąc temu. To możliwe ? Ten sam maszt, nadajnik, promiennik a zasięgi różne ? A może jest możliwość że T-mobile przeniesie moje połączenia na częstotliwości Orange ? Miał ktoś podobną sytuację ?
ODPOWIEDZ