Połączenie Funboxa z WRT54GL (DD-WRT)

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lukpio3
Początkujący użytkownik forum

Połączenie Funboxa z WRT54GL (DD-WRT)

Post autor: lukpio3 »

Witajcie,
Wiem że problem był już wielokrotnie poruszany aczkolwiek żaden z tematów tu znalezionych nie rozwiązał mojego problemu. Korzystałem też z różnych tutoriali na YT i też nie pomogły :(. Miałem już kiedyś skonfigurowanego tego linksysa tak że wszystko mi działało ale pożyczyłem znajomemu na chwilę bo jemu padł router i teraz muszę konfigurować go ponownie. Nie pamiętam jak wtedy mi się ta konfiguracja udała, było to 5 lat temu także wybaczcie ale muszę poprosić Was o pomoc. Może powiem co chcę uzyskać. Mam dom, parter i poddasze. Na poddaszu stoi Funbox (neostrada) skonfigurowany standardowo (192.168.1.1). Na dole mam TV Sony ale nie mam do niego adaptera wifi. Chcę uzyskać taki efekt aby WRT54GL, który postawię przy TV, łączył mi się po wifi z funboxem i odbierał z niego internet. Następnie oba urządzenia tzn TV i WRT54GL zepnę kablem ETH i dzięki temu mam internet w TV. Tak jak mówiłem, miałem już tak zrobione, wszystko działało dopóki nie pożyczyłem routera. Teraz muszę skonfigurować go ponownie a zabijcie mnie, nie mogę, trzeci dzień się męczę i nic. Na WRT mam wgrane DD-WRT. Liczę jak zawsze na Waszą pomoc.
Pozdrawia.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Połączenie Funboxa z WRT54GL (DD-WRT)

Post autor: krystianb »

Na dd-wrt to jest funkcja AP client bridge. IP linksysa musi być inne niż routra.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ