Koniec końców kartę uruchomili mi już dziś o 10 ... A wczoraj i dziś zrobiłem pierwsze testy czterech sieci w domu

A więc po kolei:
Najgorzej wypada Orange:
Słaby sygnał max dwie kreski, najwyższa prędkość jaką udało mi się uzyskać to 10Mb/s,a zazwyczaj jest to 5Mb/s, upload cały czas jest tragiczny...
Następnie PLUS:
Sygnał podobny jak w Orange, do 10Mb/s dochodzi ledwo, za to upload jest zawsze powyżej 10Mb/s. Zresztą kilka dni wcześniej sprawdzałem u znajomego parę domów ode mnie. To wychodzi mu podobnie Download- 5Mb/s ,a Upload od 10 do 15mb/s
Trzeci w rankingu jest T-Mobile:
Pełny sygnał jest, ale tylko w HSPA+. Po przełączeniu na LTE łapie chyba dwie kreski , lecz prędkość jest marna. Tu już osiągnąłem dość przyzwoite prędkości jak na moje warunki

Pingi trochę wysokie , a tak to nawet bez tragedii...
No i zwycięzca którego się nie spodziewałem czyli Play

:
Zasięg od 3 do 4 kresek. Najniższe RSSI ze wszystkich. Najwyższe i stabilne prędkości. Najniższy Ping. Dobry Upload
Pomiar wczoraj wieczorem:

Od południa do chwili obecnej prędkość oscyluje na około 15Mb/s, a BTS jest już pewnie trochę obłożony klientami:
Teraz chociaż wiem która sieć ma sens i sytuacja jest dla mnie w miarę klarowna. Odrzucam Orange z racji słabego sygnału, ale miałem chrapkę na ich ofertę

Plus też z kapci nie wyrywa także raczej wypiszę wypowiedzenie umowy i wysyłam sprzęt z powrotem. T-Mobile też odpada bo ich oferta trąci straszną biedą. Także na zdrowy rozsądek jeśli już chcę internet mobilny to wybiorę sieć Play.
Jeszcze przez kilka dni sobie poużywam tego neta z Plusa skoro już mam ten router i startery. Jednocześnie w tym miejscu proszę jeśli ktoś ma ciekawe sugestie w kwestii wyboru sieci czy samego Play to proszę pisać
Bo jeśli już się zdecyduję to wezmę ofertę "Play internet bez limitu GB" i korci mnie aby wziąć router Netgear AC810S aby mieć całkiem świeży sprzęt. Na pewno też chciałbym od razu kupić antenę, dlatego jaka antena byłaby najlepsza do tego Netgear'a ? No i czy agregacja sieci już działa ? Wydaje mi się, że zamówienie tego routera do umowy byłoby dobrym posunięciem skoro sieć LTE-A ma się coraz bardziej rozwijać ... A jeśli nie jest to dobry pomysł to od razu możecie podrzucić coś innego