Prawdziwie nieograniczony internet LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Prawdziwie nieograniczony internet LTE
Witajcie.
Mieszkam w środku Łodzi, ale przez niezbyt fortunne ustawienie względem skrzynki internet na mojej ulicy wynosi max 600kbps. Sporo sie pytaliśmy, ale nikt w salonach nie był w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
Czy jest jakaś opcja w której LTE, nie zwalnia bo wykorzystaniu określonej ilości pamięci i mozna używać takiej sieci normalnie w domu?
Wiemy, ze na pewno nie warto wiązać się play, ale nie mamy pewności co do orange lub plus. Jeszcze dzisiaj facet w plusie mówił, juz niezbyt zgodne informacje z tym co mówił kilka dni temu
Mieszkam w środku Łodzi, ale przez niezbyt fortunne ustawienie względem skrzynki internet na mojej ulicy wynosi max 600kbps. Sporo sie pytaliśmy, ale nikt w salonach nie był w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi.
Czy jest jakaś opcja w której LTE, nie zwalnia bo wykorzystaniu określonej ilości pamięci i mozna używać takiej sieci normalnie w domu?
Wiemy, ze na pewno nie warto wiązać się play, ale nie mamy pewności co do orange lub plus. Jeszcze dzisiaj facet w plusie mówił, juz niezbyt zgodne informacje z tym co mówił kilka dni temu
- onken
- ** Moderator **
Re: Prawdziwie nieograniczony internet LTE
Prawdziwe nieograniczone ?? Zapomnij :-)
-
- Użytkownik forum
Jakie masz konkretnie zużycie danych? Masz możliwość podpisania umowy na firmę? Być może wcale nie potrzebujesz nolimit - obecnie w abo firmowych otrzymasz 500 GB danych + nielimitowane noce, taka ilość danych ze spokojem jest w stanie ze spokojem pokryć zapotrzebowanie nawet bardzo aktywnych klientów.
-
Tak, na firme chcemy. z internetu korzystałyby 2 telefony i dwa komputery używane codziennie. Dodam, że sam na telefonie nie miałem zadnego problemu z wbiciem 50/70gb miesiecznie jak mialem nieograniczony w telefonie, a nie podpinałem go pod komputer.
Myśleliśmy z rodzinką nad tą ofertą bo podobno nie nakladają lejków http://www.t-mobile.pl/pl/najlepsza-sie ... biz_slider
Myśleliśmy z rodzinką nad tą ofertą bo podobno nie nakladają lejków http://www.t-mobile.pl/pl/najlepsza-sie ... biz_slider
- MarcinNS
- Stały użytkownik forum
Wcześniej był w Orange plan Maksymalny bez pakietów danych ale się z tego wycofali...a szkoda bo może 'inni' wprowadziliby własne odpowiedniki. Obecnie podobno w t-mobile dla firm jest taryfa nieobjęta pakietami danych.
- onken
- ** Moderator **
Ale zapisami w regulaminie o 16 kbps już jest objęta...
-
Czyli podsumowując cała dyskusje nie ma teraz na rynku żadnej oferty która pozwalała by się cieszyć stałym łączem w takim zakresie jak działa to po kablu?
-
- Użytkownik forum
Nawet operatorzy kablowi odcięliby Ci internet, gdybyś wykorzystywał 100% pasma przez całą dobę
. Kabel pozwala jednak na o wiele większą swobodę niż łącze radiowe.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Aktualnie tak, ale zbliżamy się chyba do poziomu w którym nie będziemy w stanie wykorzystać całkowitej ilości przyznanego pakietu.irbis pisze:Czyli podsumowując cała dyskusje nie ma teraz na rynku żadnej oferty która pozwalała by się cieszyć stałym łączem w takim zakresie jak działa to po kablu?
Orange aktualnie proponuje (dla firm) 500GB/mies. co daje 16,5GB/dzień, T-Mobile daje niby "bez limitu", ale zapis dający operatorowi możliwość przycięcia łącza po nieokreślonej ilości danych lekko mnie denerwuje.
- onken
- ** Moderator **
Uwierz mi ze są maniacy co potrafią zassac ponad 1 TB w miesiącu
. Ja nawet nie wykorzystam 120-150 GB

-
- Użytkownik forum
Wystarczy zrezygnować z telewizji i przesiąść się całkowicie na VOD, by wykorzystać >200 GB w miesiącu. Do tego dochodzi konsola, własny komputer i smartfon dla każdego członka rodziny, i cztery osoby są w stanie bez problemu nabić ponad 500 GB w miesiącu, bez korzystania z torrentów.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
@up
Zgadza się sam ostatnio testuje RBM (zamiast neo 40Mb/s) i zdarza się, że wieczorem z żoną wyciągniemy ok. 8GB (tvn player/ipla/Youtube).
Zgadza się sam ostatnio testuje RBM (zamiast neo 40Mb/s) i zdarza się, że wieczorem z żoną wyciągniemy ok. 8GB (tvn player/ipla/Youtube).