Moderator: Moderatorzy
Najwidoczniej korzystałeś z oferty na którą miałeś umowę (tak miałem ja w voice), oni "dają złote góry" abonentom którzy mają usługę żeby mieć. Poza tym warto sprawdzić oferty innych sieci jak na miejscu działają w realu-w ujęciu globalnym w PL, Play z usługą internetową jest całkiem spalony http://www.komputerswiat.pl/artykuly/pa ... t-lte.aspx-to jeden z wielu testów publikowanych w sieci (s..., k... i m...). P.S W Play bierzemy ofertę RBM na kartę, która do niczego nie zobowiązuje i jest prawie za free (100GB/miesiąc, później lejek 2Mbps).lechowiec pisze: Oferta jaką mi przedstawili była śmieszna. Jestem wieloletnim klientem abonamentowym bezproblemowym. Kasę niemałą mieli zawsze w terminie na koncie. Chyba jestem u nich w bazie zapisany jako jeleń dojna krowa i stąd ta super oferta lojanościowa.
Ofertę Orange trudno nazwać oferta mobilna. To internet stacjonarny bezprzewodowy.lechowiec pisze:Internet mobilny strefowy to moim zdaniem nie jest dobry pomysł dla każdego. Co będzie jak zmienisz bts na jakiś odległy?
Przykładowo w moich warunkach trzeba korzystać z kilku bts. Te odległe dają lepsze transfery ale czasami sygnał słabnie. Wtedy podłączam się pod lokalny bts. Jak ktoś dużo podróżuje to też niekoniecznie oferta będzie dobra.
Wątek jest o obecnie dostępnych ofertach. Więc co to ma do rzeczy?onken pisze:Poprzednia oferta którą mam tj Plan Maksymalny ma pełny nolimit ( jak zwał tak zwał ) i niezależny od BTSa
Już wyżej otrzymałeś odpowiedź ,że pomarańczowy operator nie świadczy w mojej okolicy usługi LTE. Jedyną siecią jest właśnie Play. Co do mamy pozwoleń widzę wokół siebie pozwolenia LTE Orange jakieś 6km, oraz LTE t-mobile 2,5km chodź z na razie nie są uruchomione... nie chce mi się bawić bo czy uruchomią teraz czy za rok to nie wiadomoMKwiatusz3K pisze:Ja bym Ci polecił Orange LTE
http://www.orange.pl/kid,4003445797,id, ... ferta_menu
Oferta Biurowa za 55zł + VAT ale masz 500GB na głównym koncie i dodatkowe 60GB na dyrugiej karcie SIM z któa robisz co chcesz np: wkłądasz do tabletu czy telefonu.
Droższa oferta ale jak masz firme to nie przesadzajmy firma twojego ojca nie zbankrutuje od tego
Najlepsza dziś oferta z gwarantowanym pakietem danych na firmę (co do kosztów to nawet nie będę tego komentował, bo musiałbym użyć niecenzuralnych słów w stosunku do tej firmy).MKwiatusz3K pisze:Ja bym Ci polecił Orange LTE
http://www.orange.pl/kid,4003445797,id, ... ferta_menu
Oferta Biurowa za 55zł + VAT ale masz 500GB na głównym koncie i dodatkowe 60GB na dyrugiej karcie SIM z któa robisz co chcesz np: wkłądasz do tabletu czy telefonu.
Droższa oferta ale jak masz firme to nie przesadzajmy firma twojego ojca nie zbankrutuje od tego
Nie tylko dobry, lecz bdb. Co ma do tego zmiana BTS?! To pozycja geostacjonarna karty SIM jest przypisywana na serwerze głównym operatora. Jak ktoś z tego korzysta mobilnie w ruchu to całkiem odpada.lechowiec pisze:Internet mobilny strefowy to moim zdaniem nie jest dobry pomysł dla każdego. Co będzie jak zmienisz bts na jakiś odległy?
Przykładowo w moich warunkach trzeba korzystać z kilku bts. Te odległe dają lepsze transfery ale czasami sygnał słabnie. Wtedy podłączam się pod lokalny bts. Jak ktoś dużo podróżuje to też niekoniecznie oferta będzie dobra.
Jak to jak- podaję dokładną pozycję geostacjonarną korzystania z sieci (dane są wprowadzane do serwera operatora, nie pobierane z danych logowania BTS, w dużych miastach może być tak że w promieniu 500m może być więcej niż 1 BTS i w zależności od obciążenia z automatu przełączać na mniej obciążony). Nie wyobrażam sobie aby był problem ze strefą domową po padnięciu jakiegokolwiek BTS-to wszystko jest zależne od serwera głównego operatora (na nim są przypisane pakiety, usługi, uprawnienia...etc.) https://www.youtube.com/watch?v=kzIsHMsMNs8.onken pisze:A jak pozycja SIM jest przypisywana ?? Na podstawie zalogowanej karty do BTSa. Jak zmienisz BTS np 5km dalej to mysle ze moze byc problem ze strefa domową. Z automatu jak np glowny BTS przypisany do strefy domowej padnie