RSSI w Dlink DWR-921

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
aficio
Stały użytkownik forum

RSSI w Dlink DWR-921

Post autor: aficio »

Witam , zakupiłem antenę Sorensena . Zainstalowana w najwyższym możliwym miejscu na maszcie na kominie . Skierowana na BTS w odległości 1600 m . Zdecydowane poprawienie dl o up nie wspomnę . Ale mam dwa zagadnienia . Jak sprawdzić na routerze Dlinka DWR 921 poziom RSSI ? Na kontrolce full sygnał . Niestety mruga kontrola 4G . Sprawdzałem w panelu konfiguracyjnym , szukałem jakiejś zakładki z takimi opcjami . Nie znalazłem . Może jakiś soft zewnętzrny , taki jak do Huaweia istnieje ?
A drugi temat to taka ciekawostka . proszę o wyjaśnienie . Router stoi w pokoju , a obok PC do PC od zawsze podłączona bezprzewodowa karta sieciowa TP Linka TL -WN7200ND. Na moim lapku lenovo przy pomiarze Speedtest , srednia prędkość dl jest teraz przy DLinku DWR 921 ok. 20 Mb/s , a na PC z tą karta sieciową ponad 38 Mb/s . Ona daje tak duże dodatkowe wzmocnienie ?
ODPOWIEDZ