ZA miesiąc (6 czerwiec) kończy mi się sławna taryfa orange free net z 80% zniżką. Dnia 28 kwiecień zgodziłem się telefonicznie "Lte dla domu" za 59,99/m. Dostałem router mf283 i lenovo 8 cali za 49,99. Dodatkowo sz.godz. i druga kartę sim gratis. Jednak najbardziej skusiło mnie dodatkowe 50GB do wykorzystania w strefie domowej. Dzisiaj podpisałem aneks. O ja głupi. Zamiast 50 mam wpisany bonus 10GB i nie wiadomo w jakiej strefie

1. Czy można złożyć wypowiedzenie aneksu, bez płacenia kary. Jeżeli tak, to w jaki sposób najlepiej? Naczytałem się w necie sprzecznych informacji, że aneks do umowy to nie to samo co nowa umowa zawarta na odległóść, i mam już trochę mętlik.
2. Jeśli uznają mi pierwsze wypowiedzenie, to następnie mam złożyć drugie odnoszące się do obecnego planu free net, tak? Po 6 czerwca abonament wejdzie już na 89,99 a 49, a raczej 35 GB, także no.
Jeśli czyta ten post ktoś kto już miał do czynienia z taką sytuacją u siebie to bardzo proszę o poradę jak to załatwić. Kilka lat temu miałem nieciekawą przygodę z pomarańczowymi, stąd moje być może wyolbrzymione obawy.