gprs a wyłączenie aplikacji
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
gprs a wyłączenie aplikacji
łącze sie przez gprs ale jak moge w systemie wyłączyć zbedne aplikacje które moim zdaniem niepotrzebnie łączą sie z netem i mi nabiijają kase. mam win 2000. moze jakiś program. mam fierwolla norton ale nie potrafie w nim blokowac aplikacji.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: gprs a wyłączenie aplikacji
Ja używam freeware ZoneAlarm - i grzecznie pyta jakie aplikacje mogę wpuścić w sieć... Firewall Nortona chyba też powinien mieć taką opcję...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: gprs a wyłączenie aplikacji
@mop, jesli chodzi Ci o zabezpieczenie się przed atakami trojanów itd., to raczej nie masz się o co martwić.
Zakładam, że nie masz wykupionej usługi VPN, a to oznacza, że jesteś za NATem operatora, który chroni Cie przez tego typu atakami.
Jeśli chcesz prostego i bezpłatnego firewalla, to spróbuj Kerio Personal Firewall. Poszukaj na LastFreeware version, tam będzie wersja bez ograniczeń, ostatnia wersja freeware.
Jesli natomiast chodzi Ci o wyeliminowanie zbędnego ruchu generowanego przez programy systemu windows, to przede wszystkim musiałbyś powyłączać aktualizacje itp. rzeczy. Część z tych rzeczy można zrobić za pomocą ustawień windowsa, a część za pomocą firewalla.
Zakładam, że nie masz wykupionej usługi VPN, a to oznacza, że jesteś za NATem operatora, który chroni Cie przez tego typu atakami.
Jeśli chcesz prostego i bezpłatnego firewalla, to spróbuj Kerio Personal Firewall. Poszukaj na LastFreeware version, tam będzie wersja bez ograniczeń, ostatnia wersja freeware.
Jesli natomiast chodzi Ci o wyeliminowanie zbędnego ruchu generowanego przez programy systemu windows, to przede wszystkim musiałbyś powyłączać aktualizacje itp. rzeczy. Część z tych rzeczy można zrobić za pomocą ustawień windowsa, a część za pomocą firewalla.
Back to the Future