LTE Biurowy (Orange) - kilka pytań

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

LTE Biurowy (Orange) - kilka pytań

Post autor: onken »

Panowie

Myślę nad dokupieniem jeszcze LTE Biurowego, ale mam pytanie apropo dodatkowej karty SIM

1. Ktoś mi powiedział że jeśli karta dodatkowa będzie w strefie Biurowej wyznaczonej na karcie głównej, to korzysta z paczki 500 GB... Podobno

Ale co konsultant to inaczej :/

Ktoś to sprawdził ?

2. Czy wykupując VPN na karcie głównej, też dostanę "go przy okazji" na karcie dodatkowej :) ? w tym wypadku na drugiej karcie Gratis :) ?
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Re: LTE Biurowy (Orange) - kilka pytań

Post autor: jarek7714 »

onken pisze: 1. Ktoś mi powiedział że jeśli karta dodatkowa będzie w strefie Biurowej wyznaczonej na karcie głównej, to korzysta z paczki 500 GB... Podobno

Ale co konsultant to inaczej :/

Ktoś to sprawdził ?
Nie mam oferty dla firm, ale w ofercie dla klientów indywidualnych dane zabiera z osobnego dostępnego pakietu, działają na obu kartach "Szczęśliwe Godziny".
onken pisze: 2. Czy wykupując VPN na karcie głównej, też dostanę "go przy okazji" na karcie dodatkowej :) ? w tym wypadku na drugiej karcie Gratis :) ?
Mnie działa na 2 kartach. :brawa:
jareq
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

To jak to z tą druga kartą jest ?

Czyli dla firm pewnie podobnie będzie z tym pakietem - 60 GB ( ciekawe jak z tym VPN... )

To jak to masz ze VPN masz na obu ? ( chyba ze właczałes VPN na kazdej z nich )
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

onken pisze:To jak to z tą druga kartą jest ?
W ofercie indywidualnej jest to jasno określone: oferta dla domu-plus 5zł miesiąc za dodatkową kartę, oferta 2&1 (z której korzystam) dodatkowa karta gratis.
onken pisze: To jak to masz ze VPN masz na obu ? ( chyba ze właczałes VPN na kazdej z nich )
Ja mam ofertę 2&1-może dlatego działa na drugiej karcie również (poprosiłem o aktywację, sprawdziłem na drugiej karcie że działa i używam). :ok:
jareq
Awatar użytkownika
MarcinNS
Stały użytkownik forum

Post autor: MarcinNS »

Dzisiaj byłem w salonie i pytałem o dodatkową kartę sim dla swojej taryfy(tj. Maksymalny). Liczyłem na farta ;)
Konsultant zapytał mnie czy mam taryfę Biurowy bo jeśli tak to owszem są tam drugie karty sim i transfer jest liczony z tych 60 GB poza strefą.

Btw widze że macie VPN. Czy faktycznie przekłada się to na większy transfer w p2p i więcej graczy online w PS4? Macie static czy dynamic IP? Które według Was jest 'lepsze'?
Nie chce zakładać dodatkowego wątku i o to pytać.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

W jednej gierce, jak się połączę przez APN vpn i mam DMZ dla IP komputera, to nie wywala komunikatu z prośbą o odblokowanie portów. Na APN internet również z DMZ komunikat się pojawia. W grze nie widzę różnicy przy jednym czy drugim - na obydwu APN mogę grać bez problemu.
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

MarcinNS pisze: Btw widze że macie VPN. Czy faktycznie przekłada się to na większy transfer w p2p i więcej graczy online w PS4? Macie static czy dynamic IP? Które według Was jest 'lepsze'?
Ja mam dynamiczny, bo tylko taki jest dostępny dla indywidualnych ( i to niby testowo, ale za to za free :) ). Osobiście używam do zupełnie innych usług (telefon IP, dostęp zdalny do innych urządzeń/usług w sieci lokalnej).
jareq
zelo66
Początkujący użytkownik forum

Post autor: zelo66 »

Witam, czy może ktoś potwierdzić czy można uruchomić usługę "Szczęśliwe Godziny" w ofercie orange dla firm (biurowy)?
2 konsultantów zapewniało mnie że ta usługa jest niedostępna. Lecz widziałem że ktoś na forum pisał że jest za 5 zł/ msc.
Cały czas zastanawiam się na zamówieniem tego internetu.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Przeciez jest w regulaminie że mozna uruchmić za 5 zł, wiec OCB konsultantom ?

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
zelo66

A możesz powiedzieć gdzie widzisz ten regulamin?

Jedyny jaki widzę odnośnie tej oferty to : http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 907464.pdf
Inne dotyczą starszych ofert.
I nie ma tam słowa o usługach dostępnych.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Podczas składania oferty jest opcja szczęsliwe godziny:

Szczęśliwe Godziny 5 zł 0 zł 5 zł ( co dziwne w opcji za 22,50 zł z hakiem niby są za darmo ;) )

LTE dla Firm na raty

Co ciekawe prędkość po wyczerpaniu pakietu jest ustalona na 10 Mb/s a nie jak w domowym na 1 Mb/s

Ps.
Pamiętaj że masz opcje gratis dodatkoej karty SIM za 0 zł z pakietem 60 GB

Obrazek

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
zelo66

Dziękuję za wyjaśnienie.

Jednak konsultanci to ******.

Mam nadzieję, że jeśli dostanę już kartę to będę mógł ewentualnie uruchomić tą usługę.
Tzn. po zakupie.
ODPOWIEDZ