Od dawna korzystam z usług UPC i nigdy nie mogłem powiedzieć na nich złego słowa. Aktualnie nie mieszkam już w domu rodzinnym i rodzice postanowili zmienić internet na szybszy.
Wcześniej router od UPC miałem przewodowy, a może był to wtedy jeszcze modem. Wiem, że miałem podłączonego do niego swojego linksysa, który tworzył siec bezprzewodową.
I nie wiedzieć czemu przyszedł Pan, który wymienił na router bezprzewodowy. Moją konstrukcję odłączył.
Zapewne spytano rodziców czy chcą internet bezprzewodowy i oni nie wiedząc o co chodzi (bo przecież mieli taki) odpowiedzieli, że tak.
Do sedna:
Teraz są z nim same problemy. Bardzo często nie wchodzą strony (na kompie stacjonarnym podłączonym przewodowo) i trzeba odświeżać witryny oraz samo połączenie WiFi to też jest jakaś kpina.
I mam pomysł taki, że jak skończy się tym razem umowa to nie przedłużać. A potem wziąć ich jeszcze raz ale z zaznaczeniem jaki router chcę i jeśli będzie inny to nie chcę ich internetu!
W takim razie. Możecie mi powiedzieć jakie są aktualne routery od UPC? Który jest godny polecenia i wzięcia?
Najlepiej chyba wziąć wziąć przewodowy o ile taki oferują?
Mam dwa ponadczasowe Linksysy (przewodowy i bezprzewodowy) WRTGL czy jakoś tak się zwały. Przepraszam, ale nie mam ich teraz przy sobie.