Czy da rade tak zrobić ?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tofel3
Użytkownik forum

Czy da rade tak zrobić ?

Post autor: tofel3 »

Cześć.
Mam takie małe pytanko.
Dostwaca internetu radiowego w mojej miejscowości twierdzi że nie ma takiej możliwośc zeby rodzielic lącze np na 2 osoby. Czy mówi prawde.? Czy leśli kupie router albo coś to da rade to zozdzielić?
Aha koleś jeszcze mówił że zapisuje mój adres ip karty sieciowej na serwerze.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Czy da rade tak zrobić ?

Post autor: zDaleKi »

tofel3 pisze:Dostwaca internetu radiowego w mojej miejscowości twierdzi że nie ma takiej możliwośc
Mówił, ze nie ma takiej technicznej możliwości, czy że jest to zabronione regulaminem?

Bo techniczne możliwości zawsze są.
A jeżeli zabronione jest to regulaminem, to inna sprawa.
tofel3 pisze:Aha koleś jeszcze mówił że zapisuje mój adres ip karty sieciowej na serwerze.
Może chodzi mu o adres MAC? Oraz przypisany dla tej karty nr IP.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
tofel3
Użytkownik forum

Post autor: tofel3 »

Wydaje mi się że zabronione regulaminem bo mu się nie będzie opłacać, i mówił nawet że jak bym chchiał to zrobic nielegalnie to nie da rady bo spisuje mój ip karty sieciowej i zapisuje na serwerze. To jak to da rade zrobić. To jak? Jesli mozna to napiszcie mi bardzo dokładnie ( jak dla głópka) co musze mieć. Koleś przy zakładaniu daje swoja antene i access pointa.
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: morion »

moja rada... zmien providera ;) bo albo ten Twój jest jakiś niedorozwinięty admin albo macie taką kaszaniarską sieć że on boi sie cokolwiek tknąć żeby sie coś nie zepsuło ;)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
ODPOWIEDZ