Cześć.
Mam takie małe pytanko.
Dostwaca internetu radiowego w mojej miejscowości twierdzi że nie ma takiej możliwośc zeby rodzielic lącze np na 2 osoby. Czy mówi prawde.? Czy leśli kupie router albo coś to da rade to zozdzielić?
Aha koleś jeszcze mówił że zapisuje mój adres ip karty sieciowej na serwerze.
Czy da rade tak zrobić ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Czy da rade tak zrobić ?
Mówił, ze nie ma takiej technicznej możliwości, czy że jest to zabronione regulaminem?tofel3 pisze:Dostwaca internetu radiowego w mojej miejscowości twierdzi że nie ma takiej możliwośc
Bo techniczne możliwości zawsze są.
A jeżeli zabronione jest to regulaminem, to inna sprawa.
Może chodzi mu o adres MAC? Oraz przypisany dla tej karty nr IP.tofel3 pisze:Aha koleś jeszcze mówił że zapisuje mój adres ip karty sieciowej na serwerze.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Wydaje mi się że zabronione regulaminem bo mu się nie będzie opłacać, i mówił nawet że jak bym chchiał to zrobic nielegalnie to nie da rady bo spisuje mój ip karty sieciowej i zapisuje na serwerze. To jak to da rade zrobić. To jak? Jesli mozna to napiszcie mi bardzo dokładnie ( jak dla głópka) co musze mieć. Koleś przy zakładaniu daje swoja antene i access pointa.
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
moja rada... zmien providera
bo albo ten Twój jest jakiś niedorozwinięty admin albo macie taką kaszaniarską sieć że on boi sie cokolwiek tknąć żeby sie coś nie zepsuło 

jutro to dzis... tyle że jutro