Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Witam wszystkich bardzo serdecznie mam pytanie czy ta antena: https://all-ant.pl/pl/p/Antena-4G3G2G-L ... rator-/452 będzie dobra do routera Huawei B315? Do nadajnika mam 4, 10 albo 6,5 km. Wszystkie pracują w paśmie Orange LTE 1800, tylko ten oddalony o 6,5 km w paśmie 800, 1800, 2600. Gdybym łączył się z tym 10 km to mam tam mały lasek Na mapce orientacyjnej pokazuje mi, że znajduję się w zasięgu, w telefonie lte mi łapie na dworze.
Ja kiedyś napisałem SMA i taki mam w swoim B593 ;jeden z kolegów mnie poprawił że B315 ma FME ( może to kwestia wersji ) nie wiem ,ale wtykiem FME nie da się obracać bo jest zrobiony do złącza FME końcowego ( wtyczka dziewczynka) z nakrętką gwint na zewnątrz .W routerze jest gniazdo dziewczynka bez nakrętki gwint na zewnątrz więc na logikę na kablu musi być wtyk chłopczyk z nakrętką gwint wewnątrz .poz Hermogenes
Chyba w końcu sam się pomotałem a nie chce rozkręcać.
B593. b315. E5186 mają gniazdo antenowe SMA, do tego zamawiamy kabel z wtykiem SMA, to jednoznaczne określenia żeby kupić pasującą antenę bez konektorów.
Tak tylko naświetlałem czemu będzie lub nie będzie pasowało ,a to kolega autor Kamil w poprzednim temacie dał mnie do zrozumienia że to ma być FME poz Hermogenes