LTE - Plus, Power LTE 2.0
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
LTE - Plus, Power LTE 2.0
Witam, dostałem od CP IDU - ODU niestety jakość sygnału na tym sprzęcie jest tragiczna, postaram się zareklamować antenę i modem z routerem [czas aktywacji minął].
I teraz tak, zastanawiam się którą antenę wybrać i jaki modem.
Moje typy to: d-link dwr 921 lub wyższy ewentulanie huawei e5186
Antena: Dualna z cybertechu LTE CT-15_1.8_Duo MIMO (15dBi/1800MHz) http://www.cybertech.com.pl/p115,antena ... -mimo.html
w komplecie sprzedawca dodaje zintegrowany kabel fme [ź] czy coś jeszcze trzeba dokupić w takim razie?
Mam do nadajnika < 1km (Jelenia Góra), do wyboru Sferis 800 mHz lub Aero2 1800 mHz.
Najlepiej żeby wydać jak najmniej.
I teraz tak, zastanawiam się którą antenę wybrać i jaki modem.
Moje typy to: d-link dwr 921 lub wyższy ewentulanie huawei e5186
Antena: Dualna z cybertechu LTE CT-15_1.8_Duo MIMO (15dBi/1800MHz) http://www.cybertech.com.pl/p115,antena ... -mimo.html
w komplecie sprzedawca dodaje zintegrowany kabel fme [ź] czy coś jeszcze trzeba dokupić w takim razie?
Mam do nadajnika < 1km (Jelenia Góra), do wyboru Sferis 800 mHz lub Aero2 1800 mHz.
Najlepiej żeby wydać jak najmniej.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: LTE - Plus, Power LTE 2.0
routery stacjonarne, m.in. te, które wymieniłeś, mają złącza SMA, a nie FME. Więc kabel też musi być zarobiony na SMA.
Aero2 powinno być sporo szybsze - dla pewności wymuś na ido-odu obie częstotliwości i podaj parametry łącza z panelu. Zrób też speedtest.
Aero2 powinno być sporo szybsze - dla pewności wymuś na ido-odu obie częstotliwości i podaj parametry łącza z panelu. Zrób też speedtest.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Stały użytkownik forum
W takiej odległości do nadajnika to nawet idu-odu powinien sobie poradzić. Pytanie czy te nadajniki na pewno działają i czy nie są zapchane.
D-link DWR 116 + Huawei e3372
Cybertech Dual LTE/4G 15dBi MIMO 1800 MHz
LTE RBM5
Cybertech Dual LTE/4G 15dBi MIMO 1800 MHz
LTE RBM5
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dlaczego wcześniej nie wpadłeś na pomysł z Huawei e5186 + Cybertech tylko brałeś ODU-IDU?
Jeśli okres testowy już minął, to bardzo mało prawdopodobne że jeszcze uda Ci się to zwrócić.
Na jakiej ulicy w JG mieszkasz?
Jeśli okres testowy już minął, to bardzo mało prawdopodobne że jeszcze uda Ci się to zwrócić.
Na jakiej ulicy w JG mieszkasz?
-
- Użytkownik forum
Hej, ul. Działkowicza. Nie wpadłem bo jestem zielony i dałem się namówić.
800 mHz:

1800 mHz:

800 mHz:

1800 mHz:

-
Polskie serwery padły?
RSRQ wygląda tragiczne, dziwi dobry upload, stacja pewnie mocno obciążona. LTE800 w miarę działa jak na godzinę testu.
Tutaj: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... start=5235 możesz zapytać czy Plus ma zamiar zmodernizować tą stację.
RSRQ wygląda tragiczne, dziwi dobry upload, stacja pewnie mocno obciążona. LTE800 w miarę działa jak na godzinę testu.
Tutaj: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... start=5235 możesz zapytać czy Plus ma zamiar zmodernizować tą stację.
-
- Użytkownik forum
-
Tak, podjedź tylko tam w godzinach szczytu, czyli 18-22.
-
- Guru bezprzewodowy
Ponad 5 tygodni temu ostrzegałem żeby zrobić testy LTE Plusa bo bywa różnie. Nie posłuchałeś , autorytet Pana Konsultanta by większy niż zdanie użytkownika Forum. Na dodatek powędrowałeś do CP i mądry Pan Konsultant wydzierżawił ci za jedyne 15 z/m-c to cudo chińskiej techniki , z którym niewiele zrobisz. Teraz testy pod innymi pobliskimi BTS-ami LTE1800Aero2 lekko spóźnione, chyba że do reszty chcesz sobie popsuć humor gdyby okazało się, że mogą zapewnić lepsze prędkości. Najgorsze, że Plus/CP chce opierać swoją ekspansję internetu LTE o ten wynalazek jakby nie docierało do nich, ze oferują gniota, który nawet 1km od BTS-a nie zapewnia prawidłowych parametrów sygnału LTE. Jakość anten wbudowanych w ODU wydaje się być tragiczna. Nic dziwnego, że sprzedawcy anten oferują do tego zestawy "tuningujące" czyli anteny kierunkowe dual LTE. Ale to wymaga ingerencji w ODU.
-
- Użytkownik forum
Nie mam jak zrobić pomiarów bo żaden mój telefon nie obsługuje tych dużych kart SIM.
Jakbyście mogli podpowiedzieć nową antenę którą wybrać i jaki kabel i końcówki do tego. I router z modemem najlepiej z rynku wtórnego bo taniej.
Jakbyście mogli podpowiedzieć nową antenę którą wybrać i jaki kabel i końcówki do tego. I router z modemem najlepiej z rynku wtórnego bo taniej.
-
- Użytkownik forum
Hej, zrobiłem pomiary 2 innych najblizej położonych nadajników <2 km. Oto wyniki:

I jeszcze jeden robiłem w centrum miasta gdzie było 40 Mb prawie..
A na koniec z mojego domu:
1.

2.

I jeszcze jeden robiłem w centrum miasta gdzie było 40 Mb prawie..
A na koniec z mojego domu:
1.

2.

-
Testy w godzinach szczytu widzę zrobiłeś.
Jedynym rozwiązaniem na ten moment jest kupno routera wraz z anteną zewnętrzną i ustawienie jej w kierunku tego nadajnika.
Jedynym rozwiązaniem na ten moment jest kupno routera wraz z anteną zewnętrzną i ustawienie jej w kierunku tego nadajnika.