Od dłuższego czasu przeglądam forum, ponieważ jestem użytkownikiem internetu mobilnego, niestety sprzęt, którym dysponuję się zupełnie nie sprawdza i chciałbym zainwestować w jakieś rozsądne rozwiązanie. Budżet może dojść do, powiedzmy 500 zł, ale nie jestem pewien, czy aż tyle w moim przypadku trzeba. Do konkretów:
- moja lokalizacja: 51°56'41.6"N 19°43'33.9"E
- internet z Play za 45 zł bez limitu
- BTS z Play praktycznie pod nosem, ale obsługuje UMTS 2100, więc nie LTE (czy się mylę?)
- Antena wydaje się niezbędna, bo od strony akurat BTSa mój budynek jest całkowicie zasłonięty przez drugi, wyższy.
- antena - nie wiem dokładnie jaka, czytałem sporo, ale dość skomplikowany temat, wybrałem http://www.bestpartner.pl/katalog/9/Ant ... +MHz+(UMTS)
Po lekturze forum myślę o DWR-921, lub B315, czy B593s-22, ale nie potrzebuję podłączania linii telefonicznej, dysków zewnętrznych, telewizorów, serwerów itp. Mam do podłączenia 1/2 laptopy, ze 4 telefony i drukarkę z Wi-Fi. Chciałbym podłączyć, ustawić (pewnie z waszą pomocą) i zapomnieć, bez instalacji Gargoylów i tego typu kombinacjach, bo po prostu brakuje mi wiedzy na ten temat a wiadomo, bez internetu jak bez ręki...