pierwszy post tutaj, więc nie bijcie. Przejrzałem FAQ ale żaden link nie rzucił mi się w oczy jakoś więc pytam zakładając temat, najwyżej jakaś pomocna dusza mnie skieruje gdzieś, albo ochrzani...
Zabierając się za wybór routera/modemu do LTE mam trochę mętlik. Potrzebuję mieć jak najniższy ping (gram głównie w CS:GO) a nie mogę znaleźć za wiele o tym jaki wpływ na ping może mieć zastosowanie sprzętu w postaci:
a) stacjonarny router z wbudowanym modemem
b) j.w. ale z modemem na USB (czy będzie gorzej niż w "a)"?)
c) router mobilny (imho najfajniejsza opcja - bo mobilna - ale boję się co z wydajnością)
d) telefon udostępniający łącze (jako opcja budżetowa

czy powyższe konfiguracje dają jakiś znaczące różnice w pingu (przy założeniu, że podłączone jest do nich tylko laptop na którym gram)? Czy może to dostawca LTE będzie tu najbardziej znaczącym czynnikiem a kwestie wyboru sprzętu są pomijalne?
Jeśli macie jakieś sugestie jaki sprzęt kupić aby osiągnąć minimalny ping to piszcie.
Alternatywą dla mnie jest założenie stałego łącza w domku teścia kilkaset m dalej i most powietrzny zrobiony na jakimś ubiquity albo podobnym ale to już koszty, brak mobilności itd