Sagem myx7

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krasak
Użytkownik forum

Sagem myx7

Post autor: krasak »

:D Witam mam pytanie czy ktos laczyl sie z netem przez sagema myx7 ? Ja probowalem ale nijak niemozna sie polaczyc. prosze o odpowiedz zgory dzieki.
Iplus 60
Awatar użytkownika
raptou
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Sagem myx7

Post autor: raptou »

Właśnie z niego ci odpowiadam.

Można się z niego łączyć via USB lub Bluetooth
W moim przypadku jest to Bluetooth Pentagram na USB

Poprzez BT masz dostępne oprócz internetu jescze przesyłanie plików (pamięć aparatu i karty widoczna jako dysk), Fax, Modem dialup oraz połączenie symulujące kabel szeregowy.

Do połączenia z netem EDGE wystarczy zwykłe połączenie dialup ale koniecznie musisz wpisać string z APNem do parametrów modemu.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

raptou pisze:Właśnie z niego ci odpowiadam.

Można się z niego łączyć via USB lub Bluetooth
W moim przypadku jest to Bluetooth Pentagram na USB

Poprzez BT masz dostępne oprócz internetu jescze przesyłanie plików (pamięć aparatu i karty widoczna jako dysk), Fax, Modem dialup oraz połączenie symulujące kabel szeregowy.

Do połączenia z netem EDGE wystarczy zwykłe połączenie dialup ale koniecznie musisz wpisać string z APNem do parametrów modemu.
@raptou - chyba się coś pospieszyłeś z tą podpowiedzią. Coś mi się wydaje, że pomyliłeś Sagema X7 z 700x. Zupełnie dwa różne telefony. x7 nie ma EDGE. Tak na początek.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
raptou
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: raptou »

A to przepraszam. Myślałem,że to ten sam telefon a chodziło o serię :oops: :oops: :oops: Mea Culpa.
krasak
Użytkownik forum

Sagem myx7

Post autor: krasak »

To mozna sie przez niego polaczyc. dzieki
Iplus 60
ODPOWIEDZ