witam,
chcę zakupić usługę iPlus bez modemu - samą kartę sim;
aby możliwe było zerwanie umowy w każdym momencie...
podobno kosztuje to wtedy 12 zł a abonament 60zł/mc
komputer + irda + nokia6510 + iPlus
czy w tej konfiguracji zadziała GPRS ryczałtowy??
czy ktoś korzysta w podobny sposób
jeśli tak bardzo proszę o dane do konfiguracji...
czytałem forum ale znalazłem tylko konfiguracje na orange i prepaid w plusie
bardzo proszę o pomoc...
komputer + irda + nokia6510 + iPLUS GPRS zagra?
Moderator: Moderatorzy
Re: komputer + irda + nokia6510 + iPLUS GPRS zagra?
nokia 6510 nie ma GPRSgoobie pisze:witam,
chcę zakupić usługę iPlus bez modemu - samą kartę sim;
aby możliwe było zerwanie umowy w każdym momencie...
podobno kosztuje to wtedy 12 zł a abonament 60zł/mc
komputer + irda + nokia6510 + iPlus
czy w tej konfiguracji zadziała GPRS ryczałtowy??
czy ktoś korzysta w podobny sposób
jeśli tak bardzo proszę o dane do konfiguracji...
czytałem forum ale znalazłem tylko konfiguracje na orange i prepaid w plusie
bardzo proszę o pomoc...
mi iPlus chodzi na noki 6310+bluetooth, moze byc irda+n6310, ale bluetooth o wiele szypciej i wygodn9ej smiga
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
A to ciekawe...Anonymous pisze: nokia 6510 nie ma GPRS
To w takim razie jak ten mały telefonik łaczy mnie z siecią gdy jestem poza domem.....
Nokia 6510 nie jest może rewelacyjnym rozwiązaniem, a i bateria przy połaczeniu też na długo nie wystarcza, ale jako środek zastępczy może być.
UWAGA: Nowe programy do obsługi Noki z tym modelem mogą nie chodzić.
Możena pobrac ze strony producenta "Nokia PC Suite 4" w nowej wersji (troche lepsza niż na płycie z pudełka)
Witam. Czasem korzystam z takiego polaczenia. A ustawione mam tak:
W telefonie w ustawieniach modemu gprs: aktywny punkt dostepu "www.plusgsm.pl"
W pececie w "Opcje modemu nokia" punkt dostepu gprs: "www.plusgsm.pl"
W opcjach polaczenia internetowego: numer tel.: *99# oraz DNS podstawowy 212.2.96.51 i zapasowy 212.2.96.52.
Niektorzy podaja tez dodatkowe polecenie inicjujace, a nr.tel. tez widzialem inny: *99***1# , ale ja tego nie probowalem bo mi dziala tak jak wyzej.
Ta nokia (6510) ma max. szybkość transmisji 3+1 tzn. odbiór: 40.02kb/s(3x13.4) ; wysyłanie 13.4kb/s(1x13.4).
Acha, jak sie probowalem polaczyc przez taka tania (20zl.) irde, to nic z tego nie wychodzilo. Dopiero kupno irdy za 7 dych z roczna gwarancja rozwiazalo zprawe.
Pozdrawiam
W telefonie w ustawieniach modemu gprs: aktywny punkt dostepu "www.plusgsm.pl"
W pececie w "Opcje modemu nokia" punkt dostepu gprs: "www.plusgsm.pl"
W opcjach polaczenia internetowego: numer tel.: *99# oraz DNS podstawowy 212.2.96.51 i zapasowy 212.2.96.52.
Niektorzy podaja tez dodatkowe polecenie inicjujace, a nr.tel. tez widzialem inny: *99***1# , ale ja tego nie probowalem bo mi dziala tak jak wyzej.
Ta nokia (6510) ma max. szybkość transmisji 3+1 tzn. odbiór: 40.02kb/s(3x13.4) ; wysyłanie 13.4kb/s(1x13.4).
Acha, jak sie probowalem polaczyc przez taka tania (20zl.) irde, to nic z tego nie wychodzilo. Dopiero kupno irdy za 7 dych z roczna gwarancja rozwiazalo zprawe.
Pozdrawiam

bardzo wszystkim dziekuje za pomoc...
irde mam taka tania wiec nie wiem jak to bedzie ale sprobuje moze najpierw kupie simdata (prepaid) czy jak tam oni go nazywają i zrobie test
tak czy owak dam znac co jest grane
moze wazne sa jakies parametry tej irdy... mam tam szczególowy opis trybow jakie obsluguje...
irde mam taka tania wiec nie wiem jak to bedzie ale sprobuje moze najpierw kupie simdata (prepaid) czy jak tam oni go nazywają i zrobie test
tak czy owak dam znac co jest grane
moze wazne sa jakies parametry tej irdy... mam tam szczególowy opis trybow jakie obsluguje...