pre-paid do lokalizatora gps - rok ważności konta
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
pre-paid do lokalizatora gps - rok ważności konta
Zakupiłem g-spy i chciałabym go używać jako lokalizator roweru dla dzieciaka.Zakupiłem starter w Play i przeniosłem numer do fakt mobile, bo tam jest rok ważności konta.Jednak okazało się, że lokalizator nie wszędzie działa. Na obrzeżach miasta gubi sygnał. Ta sama karta włożona do telefonu ma zasięg.Zadzwoniłem do pomocy technicznej i powiedzieli mi, że najlepiej działa z siecią T-Mobile lub Heyah.Ale tam nie ma roku ważności konta, albo ja nie wiem, że jest.Jaki starter kupić na testy, żeby lokalizator przetestować?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: pre-paid do lokalizatora gps - rok ważności konta
trzeba było zostać w play - na karcie głosowej masz roaming krajowy z innych sieci przecież, a rok ważności konta dostajesz w bonusie za rejestrację karty.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
Pisałem wyżej, że sieć Play nie wszędzie działa dobrze w tym urządzeniu. Dlatego szukam innej sieci.
A nie powiedzieli, że jest możliwość zmiany operatora?
Próbowałeś tego?
http://orllo.pl/instrukcje/G-SPY.pdf
(strona 8 i 9) - konfiguracja przez SMS i parametr MNC. Ustaw dla T-Mobile na karcie Play, może ruszy
RWK masz jeszcze w Virgin. Co prawda - podstawowa sieć to Play, ale druga to T-Mobile. Jeżeli da radę zmienić operatora smsem to może warto tam zerknąć:)
Próbowałeś tego?
http://orllo.pl/instrukcje/G-SPY.pdf
(strona 8 i 9) - konfiguracja przez SMS i parametr MNC. Ustaw dla T-Mobile na karcie Play, może ruszy

RWK masz jeszcze w Virgin. Co prawda - podstawowa sieć to Play, ale druga to T-Mobile. Jeżeli da radę zmienić operatora smsem to może warto tam zerknąć:)
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
W Orange wysyłasz na numer 8002 sms o treści START i masz konto ważne rok
-
Zmieniłem operatora przez konfigurację wysłana SMS-em. Dzisiaj jeździłem pi mieście z odbiornikiem i okazało się, że nawet w centrum gubi zasięg.
Mogę przejść z fakt mobile do virgin?
Obecnie testuje urządzenie z siecią Orange. To samo. Nie ma zasięgu.
Nawet SMS z konfiguracją nie doszedł.
Mogę przejść z fakt mobile do virgin?
Obecnie testuje urządzenie z siecią Orange. To samo. Nie ma zasięgu.
Nawet SMS z konfiguracją nie doszedł.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Virgin Mobile i Fakt Mobile działają na tej samej sieci - Play.
Zarejestrowałeś w ogóle numery tych kart, które wkładasz?
Zarejestrowałeś w ogóle numery tych kart, które wkładasz?

-
Jak pisałem wyżej z Orange też nie działa. Wszystkie karty zarejestrowane.
Podejrzewam, że jak pojadę z nadajnikiem tam gdzie miałem sieć fakt mobile, to w Orange też będę miał. Takie urządzenie
Podejrzewam, że jak pojadę z nadajnikiem tam gdzie miałem sieć fakt mobile, to w Orange też będę miał. Takie urządzenie

Przejście do Virgin w sensie technicznym raczej Ci niewiele da. Będzie korzystne pod względem oferty - masz tam możliwość przełączenia się na T-Mobile(na Plusa z resztą też, nie uda Ci się połączyć z Orange), masz też RWK i dodatkowo taryfę Freemium, a w niej co miesiąc za darmo 30 minut, 30 smsów i 300 MB co ma istotne znaczenie przy tym urządzeniu, bo za 5 zeta, czyli za cenę startera jesteś w stanie przejechać cały rok(po 6 miesiącach trzeba będzie reaktywować opcję Freemium, taka drobnostka przy okazji). A teraz rozdają złote numery, więc można sobie coś prostego do zapamiętania upolować 
Tak w ogóle - masz jakieś środki na koncie, które umożliwiały by komunikację? Może w tym leży problem? I co oznacza "gubi zasięg"? Brak zasięgu sieci, czy czarne plamy na mapie? Może to nie jest kwestia sieci, a odświeżania lokalizacji przez GPS? Instrukcja - strona 13, dolna część.

Tak w ogóle - masz jakieś środki na koncie, które umożliwiały by komunikację? Może w tym leży problem? I co oznacza "gubi zasięg"? Brak zasięgu sieci, czy czarne plamy na mapie? Może to nie jest kwestia sieci, a odświeżania lokalizacji przez GPS? Instrukcja - strona 13, dolna część.
-
Środki na koncie są.
Jeżeli by nie było, to karta z Orange w abonamencie by działała.
Po włożeniu w/w karty, wysłałem SMS z konfiguracją pod Orange. Czekałem na odpowiedź około 30 min i lipa. Ponownie włożyłem kartę do tel i odebrałem wcześniej wysłanego SMS na nadajnik GPS.
Odświeżanie mam ustawione co 1 min. Jak bym miał problem z GPS, to mógłbym się połączyć z urządzeniem przez GSM. Ale nie mogę.
Albo dostałem uszkodzone urządzenie, albo ten typ tak ma. Szkoda bo wydaje mi się, że jest to fajne rozwiązanie, na zabezpieczenie roweru dziecka.
Jeżeli by nie było, to karta z Orange w abonamencie by działała.
Po włożeniu w/w karty, wysłałem SMS z konfiguracją pod Orange. Czekałem na odpowiedź około 30 min i lipa. Ponownie włożyłem kartę do tel i odebrałem wcześniej wysłanego SMS na nadajnik GPS.
Odświeżanie mam ustawione co 1 min. Jak bym miał problem z GPS, to mógłbym się połączyć z urządzeniem przez GSM. Ale nie mogę.
Albo dostałem uszkodzone urządzenie, albo ten typ tak ma. Szkoda bo wydaje mi się, że jest to fajne rozwiązanie, na zabezpieczenie roweru dziecka.
Jeżeli masz możliwość to spróbowałbym jeszcze z kartą od T-Mobile. Jeżeli będzie tak samo to reklamacja i tyle.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie znam tego urządzenia, ale jeśli chodzi o T-Mobile to jest teraz opcja dostać RWK za zgody marketingowe. Trzeba wysłać 3 kody ussd i czekać do 14 dni. Ja dostałem więc potwierdzam że działa.
1-„Marketing T-Mobile” – poprzez wysłanie kodu ekspresowego *140*200*1#
2-„T-Mobile Transmisja danych” – poprzez wysłanie kodu ekspresowego *140*200*2#
3-„Partnerzy Transmisja danych” – poprzez wysłanie kodu ekspresowego *140*200*3#
1-„Marketing T-Mobile” – poprzez wysłanie kodu ekspresowego *140*200*1#
2-„T-Mobile Transmisja danych” – poprzez wysłanie kodu ekspresowego *140*200*2#
3-„Partnerzy Transmisja danych” – poprzez wysłanie kodu ekspresowego *140*200*3#
-
Kupiłem starter heyah. Ale nie jest zerejestrowany. Jaki czas rejestracji jest przez on-line?
-
Dzisiaj go zarejestrowałem w salonie.
Sytuacja identyczna jak z kartą fakt mobile.
Sytuacja identyczna jak z kartą fakt mobile.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No to już wiesz ile ten lokalizator jest wart.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Teraz szukam innego. Trudny wybór. Żeby znowu nie trafić na bubel.