Przerywanie połączenia UMTS a Nokia 6288

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
RobertP
Początkujący użytkownik forum

Przerywanie połączenia UMTS a Nokia 6288

Post autor: RobertP »

Witam

Jestem posiadaczem telefonu Nokia 6288 oraz użytkownikiem iPlusa. Przy korzystaniu z trybu UMTS i przeglądaniu internetu na komputerze stacjonarnym, notorycznie przerywa mi się połączenie UMTS. Pomaga wyłączenie i ponowne włączenie telefonu. Mieszkam w Poznaniu gdzie zasięg UMTS mam na full. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc.

Oprogramowanie telefonu: V 05.92 RM-78
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: Przerywanie połączenia UMTS a Nokia 6288

Post autor: Ufo atakuje »

Tak to bywa z niektórymi modelami Nokii: nagłe restarty, gubienie zasięgu, zrywane połączenia itd. Nie ma telefonów doskonałych. Teraz parę pytań: korzystasz poprzez bluetooth czy kabel USB? Przy trybie GPRS/UMTS też zrywa? Spróbuj też zainstalować Operę mini na samym telefonie i przetestuj w różnych miejscach jak chodzi na samym telefonie. Albo jest to problem z komunikacją z kompem (sterowniki itd.), albo sieć tak działa w tym miejscu, albo telefon powinien odwiedzić serwis.
RobertP
Początkujący użytkownik forum

Post autor: RobertP »

Witam

Korzystam z Bluetooth jak i z kabla. W trybie dwuzakresowym (GSM/UMTS) też zrywa. Sterowniki oryginalne Nokiowskie. Opere mini posiadam.
Awatar użytkownika
homzik
Stały użytkownik forum

Post autor: homzik »

ja mam to samo na nokii 6233, mysle ze to wina softu... i nie trzeba restartowac telefonu, ja zmieniam tylko tryb z 3g na gsm, a pozniej z powrotem na 3g/dual :)
Homzik poleca laptopy -> http://laptopy.yyy.pl
ODPOWIEDZ