Posiadam kartę SE GC89 testowałem pod windowsem oraz linuxem, czy ktoś się może orientować co powoduje takie działanie karty: po zwyczajnym zalogowaniu się do sieci pisze np. w przeglądarce firefox że trwa oczekiwanie na serwer przykładowo onet i połączenie wisi.... rozwiązuje normalnie nazwy DNS, pinguje rółwnież a internet nie działa tylko pisze ze oczekuje na serwer ...
aktualizacja firmwera nie przyniosła oczekiwanych rezultatów ... czyżby padł sam modem??
GC89 uszkodzona???
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: GC89 uszkodzona???
Na 100% nie jest to wina samego modemu. Prędzej chodzi o ustawienia, lub zasięg.
P.S. Jesli używasz aantenki dołączanej w zestawie do GC89, to zapewne masz słaby zasięg. Spróbuj z antenką zewnętrzną, dodatkową i na pewno będzie lepiej.
P.S. Jesli używasz aantenki dołączanej w zestawie do GC89, to zapewne masz słaby zasięg. Spróbuj z antenką zewnętrzną, dodatkową i na pewno będzie lepiej.
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
Re: GC89 uszkodzona???
w dniu dzisiejszym - w innej lokalizacji - wszystko działa bez zarzutu PLUS na gprs i ERA na EDGE, w domu (tam gdzie nie działało) mam zasięg PLUSA na 4 Kreski EDGE wlasnie uzywam zewnetrznej anteny bo na samej wbudowanej ledwie 2 kreski wyciąga i nie Działało !!!!! wydaje się jakby problem był po stronie sieciowej, aczkolwiek z 2 strony testowałem w domu, w tym samym czasie na komórkach GPRS i EDGE i wszystko chodziło...