Problem z hasłem HUAWEI E5573
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Problem z hasłem HUAWEI E5573
Witam !
Mam problem z owym routerem po aktualizacji oprogramowania ... nie mogę wejść w zadne opcje ani statystyki z poziomu strony www ponieważ nie działa login i hasło, które powinny domyślnie wynosić "admin" i "admin" wg instrukcji.
Więc zresetowałem urządzenie przyciskiem pod klapką i kofigurowałem od nowa nie wprowadzając nowych haseł tylko na standardowych i znów to samo "admin" i "admin" nie działa ... a całkowicie nie można wyłączyć tego zabezpieczenia w opcjach.
Błąd nowego update`u czy co ?
Jest to dla mnie problem bo będę musiał przekładać karte SIM do telefonu by odczytać sms z hasłami jednorazowymi z RBM do przedłuzenia DIL
Mam problem z owym routerem po aktualizacji oprogramowania ... nie mogę wejść w zadne opcje ani statystyki z poziomu strony www ponieważ nie działa login i hasło, które powinny domyślnie wynosić "admin" i "admin" wg instrukcji.
Więc zresetowałem urządzenie przyciskiem pod klapką i kofigurowałem od nowa nie wprowadzając nowych haseł tylko na standardowych i znów to samo "admin" i "admin" nie działa ... a całkowicie nie można wyłączyć tego zabezpieczenia w opcjach.
Błąd nowego update`u czy co ?
Jest to dla mnie problem bo będę musiał przekładać karte SIM do telefonu by odczytać sms z hasłami jednorazowymi z RBM do przedłuzenia DIL
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z hasłem HUAWEI E5573
A co aktualizowałeś, firmware, czy webui ?
Oba muszą do siebie pasować.
Mając modowany soft, z odblokowanym telnetem, można skasować profil użytkownika...
Oba muszą do siebie pasować.
Mając modowany soft, z odblokowanym telnetem, można skasować profil użytkownika...
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Stały użytkownik forum
W gorsze szambo się chyba wpakowałem ... bo na smartfonie z andkiem mam aplikacje HUAWEI Hilink i w niej wyskoczyło mi, że jest dostępna aktualizacja, więc sobie kliknąłem akceptacje ... teraz ani to ze smartfona nie działają te loginy a ni z adresu http://192.168.8.1/html/home.html na PC ... restarty routera nic nie dają, ciągle "Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło.Spróbuj ponownie.", więc teraz jest nie kompatybilne ani na andku ani na PC ...
- wojteks
- *** Administrator ***
No to skonfiguruj jeszcze raz wprowadzając nowe hasła.kutan123 pisze: i kofigurowałem od nowa nie wprowadzając nowych haseł
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Ale jak chce zmienić hasło na swoje w tym kreatorze konfiguracji to prosi mnie o stare hasło, a ono nie działa ani stare standardowe admin.
Nawet wpisywałem jakiś klucz z naklejki na klapce i też lipa.
Nawet wpisywałem jakiś klucz z naklejki na klapce i też lipa.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a próbowałeś hasło:
password
root
administrator
albo po prostu bez wpisywania hasła?
password
root
administrator
albo po prostu bez wpisywania hasła?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tam jest napisane że przy instalacji trzeba zrobić skan kodu QR z odwrotnej strony klapki baterii.poz . Hermogenes