Na jakiej zasadzie...

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
NOTTI80
Specjalista bezprzewodowy-junior

Na jakiej zasadzie...

Post autor: NOTTI80 »

Na jakiej zasadzie operator WIFI wyłączy mi świadczenie usług? Czy jest możliwość obejścia tego i korzystać za darmo i wobec tego tzw. nielegalne podłączyć się?
Awatar użytkownika
Neldrin
Stały użytkownik forum

Re: Na jakiej zasadzie...

Post autor: Neldrin »

Jak nie bedziesz płacił, to Ci odłączy - wg mnie proste xD Bedziesz rozsyłał robale - też wyłączy...

Nie wiem, czy można na forum informować o tym jak to się robi, szczerze nie radze - z tego co słyszałem są to 3 lata pozbawienia wolności...

Ale jeżeli bardzo chcesz wiedzieć, to istnieją programy łamiące klucze WEP a także WPA-PSK, które umożliwiają "włamanie się" do zabezpieczonej sieci. Operator ma na pewno włączoną filtrację adresów kart sieciowych (MAC) - to także z tego co wiem jest do obejścia. Pamiętaj jednak, ze prawie wszystko jest do wykrycia, gdyż i tak będziesz musiał przechwycić pakiety wysyłane w sieci. Od razu mówię, ze nie jestem tego wszystkiego pewien xD

Mówiłem to tylko w celach informacyjnych...

Pozdro!
ODPOWIEDZ