Wrażenia z iPlusa po przycięciu transferu.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzysztof.wojcik
Specjalista bezprzewodowy-junior

Wrażenia z iPlusa po przycięciu transferu.

Post autor: krzysztof.wojcik »

Dzień przed końcem okresu rozliczeniowego został przycięty transfer. O ile wcześniej przy przycięciu miałem UMTS, tm razem transfer został obcięty przy korzystaniu HSDPA, no i jestem mile zaskoczony :) Transfer mam rzędu 35-42kb/s, nic może w tym dziwnego, ale mając wcześniej tylko UMTS, wyciągałem średnio 25-35Kb/s. Czy akurat ma tu wpływ rodzaj technologii, czy obciążenie nodeB nie jestem w stanie odpowiedzieć. A jak jest u was przy przycięciu transferu ??? PS Nie wytrzymałem, dokupiłem na jeden dzień 128MB :) i za to wielki + że można dokupić pakiety.
michal_99
Stały użytkownik forum

Re: Wrażenia z iPlusa po przycięciu transferu.

Post autor: michal_99 »

nie przesadzaj... plus za mozliwosc wykupienia dodatkowych pakietow?? :shock: daj spokoj... placisz im dodatkowa kase i jeszcze sie z tego cieszysz :? a co do transferu... mam EDGE a po limicie waha sie tak w granicach 30-40kb/s
krzysztof.wojcik

michal_99 pisze:nie przesadzaj... plus za mozliwosc wykupienia dodatkowych pakietow?? :shock: daj spokoj... placisz im dodatkowa kase i jeszcze sie z tego cieszysz :? a co do transferu... mam EDGE a po limicie waha sie tak w granicach 30-40kb/s
jesli masz orange no limit to rozumiem twoj zachwyt :) a ja place i sie ciesze, mi nie przeszkadza...
M2 Netgear
michal_99
Stały użytkownik forum

mam iplusa i to nie zachwyt. Nie dalo sie nic innego wiec kupilem taki net. Poza tym bardzo mnie denerwuje podejscie sieci do uzytkownikow a limit 1GB to lekka przesada. Widzisz, Ty placisz i sie cieszysz a oni sie ciesza ze maja takich klientow jak TY... ja nie zaplace za dodatkowe pakiety nie dlatego ze mnie nie stac ale po prostu dla zasady bo to jedno wielkie zlodziejstwo.
pozdrawiam
krzysztof.wojcik

michal_99 pisze:mam iplusa i to nie zachwyt. Nie dalo sie nic innego wiec kupilem taki net. Poza tym bardzo mnie denerwuje podejscie sieci do uzytkownikow a limit 1GB to lekka przesada. Widzisz, Ty placisz i sie cieszysz a oni sie ciesza ze maja takich klientow jak TY... ja nie zaplace za dodatkowe pakiety nie dlatego ze mnie nie stac ale po prostu dla zasady bo to jedno wielkie zlodziejstwo.
pozdrawiam
hmm... ja mam i110, limit 3,33GBm a ze korzystam intensywnie z www nie wystarcza tak więc kupuje pakiety żeby korzystać "normalnie" z zasobów netu, dla mnie nie jest to zlodziestwo, to biznes ;)
M2 Netgear
globetrotuar
Użytkownik forum

Post autor: globetrotuar »

michal_99 pisze:mam iplusa i to nie zachwyt. Nie dalo sie nic innego wiec kupilem taki net. Poza tym bardzo mnie denerwuje podejscie sieci do uzytkownikow a limit 1GB to lekka przesada. Widzisz, Ty placisz i sie cieszysz a oni sie ciesza ze maja takich klientow jak TY... ja nie zaplace za dodatkowe pakiety nie dlatego ze mnie nie stac ale po prostu dla zasady bo to jedno wielkie zlodziejstwo.
pozdrawiam
Czy to jest złodziejstwo? Policz sobie tak:
-średnio miesięcznie wykorzystujesz np. 1,5 GB, więc abonament za iPlus110 będzie rozrzutnością. Z kolei iPlus60 oznacza średnio tydzień z obciętym transferem. Dokupujesz więc 512 MB za 22+vat i masz koszty dopasowane do potrzeb. Uważam to za najbardziej uczciwe potraktowanie sprawy, także z uwagi na możliwość wystąpienia jednorazowego, zwiekszonego zaporezebowania na MB. W takiej sytuacji Erze lub Orange nie ma możliwości ruchu.
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Post autor: Artur_prezes »

Osiągnąłem limit transferu i jestem pozytywnie zaskoczony,bo myślałem, że sobie nawet strony internetowej spokojnie nie otworzę,a tu niespodzianka po otrzymaniu sms'a o plusa,że transfer osiągnięty przeglądam strony mając załączone GG i eMule (ściągające niestety z prędkością około 3kb niestety) i o dziwo strony wskakują bardzo płynnie i zdjęcia także na nich. Jak na razie nawet po obcięciu transferu mogę powiedzieć,że iPlus nie jest taki zły jak twierdza niektórzy. NIE wiem czy to zależy od miejsca korzystania z usługi czy po prostu od wygórowanych wymagań danego użytkownika.
Ostatnio zmieniony 2007-02-04, 10:44 przez Artur_prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
CLEARW'RE
Broadband
michal_99
Stały użytkownik forum

mam iplus, zasieg praktycznie full no i po limicie to strasznie kiepsko mi chodza stronki... moze faktycznie cos mam zle ustawione. mam FF ta najnowsza. moze przejsc na jakas inna przegladarke...?
bbart
Stały użytkownik forum

Post autor: bbart »

michal_99 pisze:...mam EDGE a po limicie waha sie tak w granicach 30-40kb/s
Mam iPlusa od ponad roku i pierwszy raz zdarzyło mi się, że przycięli mi transfer (nowy okres rozliczeniowy mam od jutra :lol: ). Muszę powiedzieć, że transfer mam również pomiędzy 30 a 40 kb/s i w sumie da się wytrzymać. Strony otwierają się znośnie a fora dyskusyjne chodzą "prawie" normalnie. Nie zamierzam jednak płacić za dodatkowy transfer, choć warto mieć taką możliwość, bo być może kiedyś będzie potrzebne skorzystanie z tej oferty.
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
Awatar użytkownika
Artur_prezes

Post autor: Artur_prezes »

ja zaczałem używac firefoxa a do tego zoptymalizowałem go wzorując sie na poście także na tym forum, w którym było pokazane jak przyspieszyc wczytywanie stron itp.
CLEARW'RE
Broadband
michal_99
Stały użytkownik forum

witam
pisalem tam wyzej ze mi slabo dziala net na FF po limicie... oczywiscie FF mialem "stuningowany" wg instrukcji tu na forum. Wczoraj sie juz calkiem zdenerwowalem zainstalowalem najnowsza opere i dziala zdecydowanie lepiej bez zmiany zadnych ustawien niz FF po "tuningu" :)
MIG
Użytkownik forum

Post autor: MIG »

Ja używałem FF przez kilkanaście miesiecy i byłem przekonany,że jest najszybszy,jednak gdy zainstalowałem opere 9,02 to sie bardzo zdziwiłem.
opera działa dużo szybciej i lepiej sie sprawdza po "przycięciu"
Motorola V235+ATK10=230kbps
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

Po limicie 30-35 kb/s, a przy ściąganiu plików 3-5,5 KB/s...
Ale teraz mam antenę i czekam aż mi wróci transfer i wtedy się okaże...
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
ODPOWIEDZ