Awaria w orange - znowu :|

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lukaszsz15
Stały użytkownik forum

Awaria w orange - znowu :|

Post autor: lukaszsz15 »

Dzis wcale mi nie chodzi internet w Orange, o co chodzi, czy to jakis problem lokalny, czy moze wam tez sie tak dzieje?
Problem wyglada tak: podczas laczenia czy przez EDGE dialer czy przez menedzer polaczen w windows, wyskakuja rozne bledy na przemian, a to ze komputer zdalny nie odpowiedzial, a to ze modem zle skonfigurowany, albo laczenie zacina sie na momencie "łączenie z operatorem...", albo na autoryzacji, a jesli uda mi sie pollaczyc to netmeter pokazuje tylko 0,1 kB wysylania przez chwile. strony naturalnie nie wchodza. nie pomaga odlaczanie modemu i restart systemu. nie moge sie tez polaczyc po wlozeniu karty sim z BE do mojej E50.
Moj modem to ED77.
pozdrawiam i licze na pomoc

p.s. w tej chwili pisze z awaryjnego polaczenia przez dawno zapomniany, "starozytny" wrecz sposob czyli przez modem dial-up w tp - 28,8 kb/s i za te polaczenia orange naturalnie kasy mi nie zwroci :evil:
Awatar użytkownika
nike
Użytkownik forum

Re: Awaria w orange - znowu :|

Post autor: nike »

Zrestarotawnie kompa pomoże 8) :lol:
lukaszsz15
Stały użytkownik forum

Re: Awaria w orange - znowu :|

Post autor: lukaszsz15 »

lukaszsz15 pisze: nie pomaga odlaczanie modemu i restart systemu.
moze najpierw przeczytasz co jest napisane, a nie bezsensownie nabijasz posty nic nie wnosząc do tematu :?

Jak na razie temat zamknięty, ale takie sytuacje niestety zdarzaja sie czesto wtedy kiedy akurat net potrzebny
Pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ