Witam,
nie mogę sobie poradzić z przekierowaniem portów na routerze TP-link W8901g, który poprzez tryb bridge współpracuje z AP TP-link WA801ND.
Problem polega na tym, że przez to, że router mam ustawiony w trybie mostu, to mam dezaktywowany NAT, przez co nie mogę przejść wszystkich kroków zgodnie z tym poradnikiem dot. przekierowania portów.
https://portforward.com/tp-link/td-w8901g/
Czy da się zatem jakoś przekierować porty na tym routerze mimo ustawienia go na tryb mostu?
Router+AP przekazywanie portów
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router+AP przekazywanie portów
Skoro jest w trybie mostu porty są przekazane dalej, do urządzenia gdzie jest NAT lub na ethernet komputera/urządzenia które dostaje IP neostrady.
Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć, WA801 to AP, gdzie dostajesz IP neostrady?
Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć, WA801 to AP, gdzie dostajesz IP neostrady?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Hm, chcę po prostu ustawić u siebie w domu przekierowywanie portów.
W tej chwili działa to tak, że mam internet radiowy, kabel z anteny schodzi do w8901g, który pracuje w trybie mostu. Jest on na parterze w domu. Na piętrze jest natomiast wspomniany AP.
To skoro nie mogę ustawić przekierowania na pierwszym routerze to da radę to zrobic na AP?
W tej chwili działa to tak, że mam internet radiowy, kabel z anteny schodzi do w8901g, który pracuje w trybie mostu. Jest on na parterze w domu. Na piętrze jest natomiast wspomniany AP.
To skoro nie mogę ustawić przekierowania na pierwszym routerze to da radę to zrobic na AP?
- wojteks
- *** Administrator ***
No to w nim żadnych portów nie przekierujesz, nie pracuje w trybie mostu a jest tylko switchem z WiFi. Przekierowanie można zrobić w urządzeniu które robi NAT (zapewne schowane w antenie i jest własnością dostawcy). Nie znamy konfiguracji sieci dostawcy więc to raczej z nim musisz się dogadać.kamil555 pisze:kabel z anteny schodzi do w8901g, który pracuje w trybie mostu.
Nie pomagam na PW!