cyfrowy polsat problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
cyfrowy polsat problem
Witam,
mam problem z internetem bezprzewodowym w cyfrowym polsacie i proszę was o pomoc bo jestem w tym temacie zupełnie zielony. Od 3 lat jestem użytkownikiem cp i kiedyś byłem bardzo zadowolony z ich usług. Miałem dobre wyniki na speedteście, bardzo niskie pingi, download koło 30 mbps i podobny upload. Bez problemu grałem online na konsoli. Na dzień dzisiejszy tylko rano mam niezłe wyniki i możliwość gry. Wieczorami tragedia, często nawet strona speedtestu się nie ładuję. 2 minutowy filmik na youtube ładuję mi się przez 10 minut i to w najgorszej jakości. Mam zestaw lte odu/idu - 100 i teoretycznie internet bez limitu. Dzwoniłem na ich infolinie i przez pół roku twierdzili że to wina złego ustawienia antenty lub wady routera. Router wymieniałem na nowy, antene ustawiałem na wszystkie możliwe sposoby i <cenzura>. Korzystać mogę tylko rano. Mieszkam w Markach pod Warszawą. Jest szansa że u innego operatora będę miał możliwość normalnego korzystania przez cały dzień? można to jakoś sprawdzić czy muszę brać u wszystkich internet na próbę?
mam problem z internetem bezprzewodowym w cyfrowym polsacie i proszę was o pomoc bo jestem w tym temacie zupełnie zielony. Od 3 lat jestem użytkownikiem cp i kiedyś byłem bardzo zadowolony z ich usług. Miałem dobre wyniki na speedteście, bardzo niskie pingi, download koło 30 mbps i podobny upload. Bez problemu grałem online na konsoli. Na dzień dzisiejszy tylko rano mam niezłe wyniki i możliwość gry. Wieczorami tragedia, często nawet strona speedtestu się nie ładuję. 2 minutowy filmik na youtube ładuję mi się przez 10 minut i to w najgorszej jakości. Mam zestaw lte odu/idu - 100 i teoretycznie internet bez limitu. Dzwoniłem na ich infolinie i przez pół roku twierdzili że to wina złego ustawienia antenty lub wady routera. Router wymieniałem na nowy, antene ustawiałem na wszystkie możliwe sposoby i <cenzura>. Korzystać mogę tylko rano. Mieszkam w Markach pod Warszawą. Jest szansa że u innego operatora będę miał możliwość normalnego korzystania przez cały dzień? można to jakoś sprawdzić czy muszę brać u wszystkich internet na próbę?
- onken
- ** Moderator **
Re: cyfrowy polsat problem
Zakup karty preapid u innych i przetestuj, tak sie dowiesz.
A skoro Polsat jest przeciazony, to wypowiedzieć umowę pozostaje.
A skoro Polsat jest przeciazony, to wypowiedzieć umowę pozostaje.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Czy kartę pre paid mogę normalnie włożyć do routera który posiadam? czy dla wszystkich sieci ustawienie anteny powinno być takie same? Czy to zależy gdzie mają odbiorniki?
-
- Guru bezprzewodowy
Lepiej wsadź kartę do smartfona z LTE zamiast do tego elektro złomu z cp.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Guru bezprzewodowy
Testy na telefonie LTE z aplikacją Network Cell Info. A co do CP to sam sobie jesteś winien. Masz go od 3 lat a więc po dwóch latach go przedłużyłeś albo umowa przeszła na czas nieokreślony. Jeśli to drugie to składaj wypowiedzenie i oddaj im ten szajs. Jeśli przedłużyłeś na kolejne dwa lata to płacz i płać. Nigdy nie powinieneś brać tego IDU-ODU100. Bo to sprzęt tylko na LTE1800 na dodatek z przyciętym DL do 30Mb/s/ na dodatek wynalazek ma pseudo antenę dookólną i nie wymusisz połączenia z innym BTS-em LTE1800Aero2 jeśli taki jest w pobliżu i mniej obciążony. Jaka to ulica w Markach? Plus/CP posiada tam 4 BTS-y na obrzeżach z działającymi LTE1800Aero2, LTE800 sferii a na tym przy Piłsudskiego 2B jeszcze własny LTE2600. Na ODU-100 nie skorzystasz z LTE800, LTE2600 a tym bardziej z LTE-a na wszystkich pasmach LTE Plusa. Na IDU-ODU100 nie skorzystasz z innego operatora a ci od dawna miażdżą Plusa /CP jeśli chodzi o infrastrukturę. Play ma wszystkie pasma LTE( 2600,1800,2100, 800) na 5 BTS-ach. Podobnie jest z Orange i T-Mobile. Wbrew temu co sądzą niektórzy uzytkownicy tego i nie tylko forum LTE Plusa/CP w wielu lokalizacjach to dno i metr mułu. Tak jest u ciebie.
-
ok dzięki za info. mieszkam na parkowej 6. problem w tym że w telefonie zasięg też jest słaby. wezmę na test internet w play, tylko czy mają tam jakiś sprzęt? czy lepiej kupić np na allegro a z playa wziąć samą kartę?
-
- Guru bezprzewodowy
Najbliższe BTS-y Play to Okólna 45 i Piłsudskiego 148. działają w 4 pasmach LTE.Testy wykonuje się na telefonie LTE z Network cell Info i pokazuje screeny , do tego speedtesty. Test w domu i na zewnątrz. Karta Play Internet na Kartę. w Play nielimitowany internet LTE bez umowy, bez sprzętu można mieć za 5z ł/m-c.
-
dzięki wielkie. a jaką antenę zewnętrzną polecalibyście do playa? w moim domu w ogóle nie ma zasięgu dlatego musiałem skorzystać odu/idu z cyfrowego polsatu. Mają taki sprzęt w playu? czy na allegro czegoś szukać?
-
- Guru bezprzewodowy
Odu/idu to bardzo kiepski zestaw z dookólną anteną.
Play przymierza się dopiero do takiego zestawu i będzie on dużo lepszy.
Zrób wpierw testy na telefonie i pokaż wyniki, to doradzimy antenę.
Play przymierza się dopiero do takiego zestawu i będzie on dużo lepszy.
Zrób wpierw testy na telefonie i pokaż wyniki, to doradzimy antenę.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Guru bezprzewodowy
Kolega wypisuje takie bzdury na temat zasięgu operatorów że aż żal to czytać. Typowy niewolnik CP/Plusa, któremu wciśnięto kupę bzdur i szajs zwany IDU-ODU100. Marki to nie jest rejon gdzie Plus działa przyzwoicie. Zasięg Play już przedstawiłem, na okólnej BTS z LTE1800 ma Networks , na nim tez LTE800 i LTE2600 Orange i T-Mobile, taki sam na Piłsudskiego 105b a na Dużej 1 BTS z LTE1800NW i LTE800 Orange i t-Mobile. Potrzebne są konkretne testy. po nich wybór routera i zew., anteny. Są porzadne CPE LTE-A ale ich ceny sa wysokie. Taki pojawi się w ofercie Play za jakiś czas . Póki co jest testowany CPE czyli zewnętrzny punkt dostępowy LTE huawei przez tego operatora.