Jaka antena będzie najlepsza do karty Sony Ericsson GC85?
Z jednej strony myślę o Minimag, ale nie jestem pewien czy wzmocnienie będzie wystarczające, bo jest to antena stołowa wysokości kilkunastu centymetrów. Duże wzmocnienie może dadzą anteny kierunkowe, ale z tym się zastanawiam, czy warto ustawiać się na jeden kierunek, kiedy sygnał GSM może być odbierany z kilku alternatywnych nadajników gdy w jednym z nich zanika. Interesuję się też anteną ATK-10, czy warto ja podłączyć, czy jest to antena kierunkowa?
Jaka antena do GC85
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Jaka antena do GC85
No cóż po części sam sobie już odpowiedziałeś na pytanie
Każda antena może pasować i dać efekt. Wszystko zależy do tego jaką masz sytuację z nadajnikami, (odległość, rozmieszczenia BTS-ów) i tego jakie technologie obsługują (GPRS/EDGE/HSDPA). Poszukaj na forum- bardzo dużo już było na ten temat.
PS.ATK10 jest zewnętrzną anteną kierunkową na 900MHz o zyskiem 13,5dBi. Sam z niej korzystam i sobie chwalę. Stosuje się ją na większe odległości, przy słabym sygnale. W takich systuacjach potrafi poprawić transfer od 40% nawet do 100%.

PS.ATK10 jest zewnętrzną anteną kierunkową na 900MHz o zyskiem 13,5dBi. Sam z niej korzystam i sobie chwalę. Stosuje się ją na większe odległości, przy słabym sygnale. W takich systuacjach potrafi poprawić transfer od 40% nawet do 100%.