pół-EDGE ? :)

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bosejiu
Początkujący użytkownik forum

pół-EDGE ? :)

Post autor: bosejiu »

Witam,
mieszkam niedaleko miasta, z tego co sprawdzalem w polowie mojej
wioski dziala EDGE a w polowie nie, mapa jest za malo dokladana abym mogl precyzyjnie okreslic czy u mnie jest, moge tylko odczytac ze najwyzej 50-100m bede poza zasiegiem w najgorszym przypadku, to znaczy wiec ze EDGE w ogole mi nie bedzie smigal , czy moze bedzie ale wolniej? Zamierzam wziac usluge Blueconnect ( bo ERA ma u mnie najlepszy zasieg, Plus nie ma wcale prawie ) + nokie 6630 / Benq EL71 ( macie jeszcze jakies propozycje fonow z EDGE + przyzwoitym odtwarzaczem mp3 ? )

pozdrawiam
floccinaucinihilipilification
lidmar
Stały użytkownik forum

Re: pół-EDGE ? :)

Post autor: lidmar »

NOKIA 5110
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

Antena albo miska zwiększy zasięg.
Poszukaj było na forum :lol:
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Hehe..jak weźmiesz 6630 i ewentualnie antenę kierunkową, to będziesz mógł wybierać i przebierać w nadajnikach w promieniu około 15 km. Ta nokia ma niezwykłe możliwości za sprawą netmonitora- możesz wymuszać nadajniki tzn.ustawić na jeden kanał, wtedy telefon wyszukuje tylko jednączęstotliwość ignorując inne. Możesz też wymusić pasmo UMTS, sprawdzić testem czy nadajnik obsługuje EDGE, sprawdzić CID nadajnika i ustalić gdzie się znajduje, a nawet korzystać z nadajików będących w fazie testowej. Jednym słowem możesz wszystko. 8)
bosejiu
Początkujący użytkownik forum

Post autor: bosejiu »

dzieki za wszystko :) ( nawet za nokie 5110 lol )
floccinaucinihilipilification
ODPOWIEDZ