Witajcie
Od dwóch tygodni testuję B525 z t-mobile. Sprawuje się bez zarzutu, za wyjątkiem opcji związanej z przekierowaniem portów, która po prostu nie działa. W przypływie desperacji zakupiłem B525 w oficjalnym sklepie, niebrandowany. Oprócz tego, że doszło kilka opcji w menu jak DMZ (który też nie działa), to przekierowanie portów również nie działa. Próby te były robione w konfiguracji z istniejącym już routerem wi-fi i chciałem obejść problem podwójnego NATa. Zestawiłem też konfigurację, w której B525 jest podłączony bez udziału istniejącego routera i wszystkie urządzenia są w tej samej podsieci co B525. W tym przypadku przekierowanie portów i DMZ też nie działają.
Czy ktoś próbował skonfigurować przekierowanie portów na tym routerze? Czy działa to na jakimkolwiek innym routerze LTE (przy czy zależy mi na cat.6)?
Huawei B525 - przekierowanie portów
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Huawei B525 - przekierowanie portów
OK. W tym problem. Dostaję ip z puli 10.147.x.x. Do tej pory miałem neostradę i tam adresy są publiczne i nawet nie przyszło mi do głowy, żeby to sprawdzić. Dzięki!
-
- Użytkownik forum
Re: Huawei B525 - przekierowanie portów
W ofercie dla klientów indywidualnych ponoć nie da się uzyskać publicznego IP
Też mnie to boli, ale cóż poradzić. Chętnie bym dopłacił by mieć taką możliwość, ale nie ma i koniec.