słaby sygnał

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
witekwol
Początkujący użytkownik forum

słaby sygnał

Post autor: witekwol »

Witam , mam internet bezprzewodowy , z racji tego że mam niski budynek każdy z dostawców internetu twierdził że nie mam szans na odbiór w tym miejscu w którym mieszkam , znalazłem jednak magika , który zrobił mi antenę made in zrób to sam i internet jest ku zaskoczeniu dostawcy (mam kartę D-LINK DWL 520+), siła sygnału 71% przy zerowej widoczności nadajnika. Dwa miesiące temu zmienili nadajnik na "mocniejszy" sygnał spadł mi na 68 do 70 % , zawołałem dostawcę żeby zrobił coś po zmianie , bo praca na takim internecie to gechenna. Pod moją nieobecność zamontowali AP, i <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> , siła sygnału spadła jeszcze bardziej, wrócili więc do tego co było. Zadzwoniłem do dostawcy i usłyszałem że nic się nie da zrobić , w tym miejscu gdzie mieszkam NIE POWINNO BYĆ ŻADNEGO SYGNAŁU !!!!! <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> ! Czy jest dostępny jakiś wzmacniacz antenowy , który mógł bym podłączyć w mieszkaniu , co pozwoliło by mi na wzmocnienie i stbilizację sygnału - i pokazanie temu kretynowi , że jak się chce to można ! Dzięki za szybką odpowiedź :(
witekwol
ODPOWIEDZ