Mój case. Zaopatrzyłem się w Huawei B525s-23 w T-mobile dla firm. Moja lokalizacja to Nowa Wola ul. Krasickiego 124 (pod. Piasecznem). Żeby nie być ignorantem, przeczytałem masę artykułów i postów. Wcześniej sprawdziłem lokalizacje nadajników i dostawców na stronie http://beta.btsearch.pl i ten wydaje się być przyzwoitym wyborem. W odległości 2km jestem otoczony kilkoma nadajnikami LTE1800 NetworkS i LTE2600 T-mobile. Mieszkanie mam na parterze w segmencie. Niska zabudowa, domy i bliźniaki, nie ma lasu. Na modemie mam zasięg 1-2 kreski w porywach 3. Nigdy stabilnie. Maksymalne prędkości jakie osiągam to D: 15 Mb/s i U: 5 Mb/s. do tego ping 100.

W związku z powyższym szukam rozwiązania tego problemu i ustabilizowania połączenia, a przy okazji skorzystać z dobrodziejstwa LTE i wyciągnąć większe prędkości. (Orange zaproponował mi 10 Mb/s po kablu

Znajomy podrzucił mi dwie anteny: bat 4g lte GREEN 13dbi od SignaFlex. Różnica po ich przykręceniu i ustawieniu na modemie - żadna. Myślałem nad wewnętrzną dookólną, ale jak pokazuje przykład powyżej może to nie dać żadnej poprawy.
Proszę o pomoc w doborze anteny. Z góry dziękuję za każdą radę i sugestię

Pozdrawiam!