3G Plusa w Kielcach

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzysztof.wojcik
Specjalista bezprzewodowy-junior

3G Plusa w Kielcach

Post autor: krzysztof.wojcik »

Informuje iż dostępny jest już UMTS w Kielcach, w kierunku południowym zasięg łapiemy 10 km przed Kielcami, videocall bez zarzutów :)
M2 Netgear
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: 3G Plusa w Kielcach

Post autor: Ufo atakuje »

No ciekawe. Plus chyba przesuną się na drugie miejsce za Erą w pokryciu UMTS, jeśli się nie myle.

PS.Ciekawe jaką mają strategię ci nasi dobrodzieje. Ostatni zauważyłem na mapie ERY UMTS w Skierniewicach !. Może w Żyrardowie też będzie :D . Gdzie można znaleźć informacje o planowanych stacjach :?:
michal_99
Stały użytkownik forum

Post autor: michal_99 »

ehhhhhhh no fajnie ale szkoda ze niedaleko kielc jest problem zeby zlapac edge... ja z bolem lape z Morawicy edga ale mam juz limit i sie mecze na 35kb :\
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

Post autor: draconair »

Z plusem to sa jaja po prostu jeżeli chodzi o UMTS. Mieszkam w mieście z 50tys. mieszkańców... a za moim miastem [ powiedzmy ;-) ] jest wiocha zabita dechami [ 200-400 mieszkańców, 8-10 km dalej ] i na złość wg. mapki Plusa tam mają UMTS a ja jestem na granicy EDGE...

I nie wiem czy ja mam w to wierzyć czy nie... chyba się tam przejadę kiedyś...

Śmiech przez łzy ;-(.
Plus LTE
Orange VDSL
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Z jednej strony to dobrze ze zasieg umts sie powieksza, ale ja powoli takze na Plusa jestem wsciekly :evil: bo w duzej czesci lodzi nadal nie ma umts !!! Nie mowiac o tym ze w domu mam tylko gprs :evil: Chyba skoncze przygode z Plusem - od miesiaca nie potrafi mi odpowiedziec co stalo sie z bts 1166 mial miec edge a go niema :( Skoro Iplus pozwala na zadawanie pytan - to sie chwali :) to chociaz mogli by odpowiadac by klient wiedzial na czym stoi .
Awatar użytkownika
seboo

Post autor: seboo »

Oj nie placzcie !! - nie jestem zaafirmowany Warszawa ! - takie miasto jak kazde inne , troche nawet smrodliwe i pod tym wzgledem wielkie ze jade do pracy 2-ma pociagami :)
Ale do rzeczy ! - jako potencjalny duzy rynek zbytu - powinien byc nasycony wszelakiego rodzaju mozliwosciami ! - a ja jestem w stanie pokazac wiele miejsc w ktorych to nie ma nie tylko 3G ale i EDGE i jest to na granicy z gmina Centrum !!! - smutne to ale czekamy na dalszy rozwoj
Widzac dzialania plusa i jezdzac z telefonem po Warszawie widac - ze jest jednak maly postep ! np na linii otwockiej miedzy miedzylesiem a radoscia nie ma juz dziury zasiegu 3G tylko jest pelen zasieg ! to daje jakies nadzieje !!

Mam dodatkowe pytanie !!! Jak sprawuje sie N80 ? - jaka jest wydajnosc jej baterii ? dla 3G lub Wifi ?
krzysztof.wojcik

Post autor: krzysztof.wojcik »

seboo pisze: Mam dodatkowe pytanie !!! Jak sprawuje sie N80 ? - jaka jest wydajnosc jej baterii ? dla 3G lub Wifi ?
Rano naładowana, ok. 17 ponowne ładowanie, ok 1-1,5 h rozmów dziennie - video i voice (również w 3G).
M2 Netgear
Awatar użytkownika
seboo

Post autor: seboo »

hmm no coz nienajlepiej - ale ten telefon w cenie w jakiej jest ma wszystko czego potrzeba - wyraznie dystansuje cenowo jak na razie konkurencje typu WLAN i kamerka do videokonferencji
To jest jakis koszt uzyskania przychodu - mam v 980 ktory ma podobne energetycznie osiagi i jakos sobie radze !
Awatar użytkownika
DADA
Stały użytkownik forum

Post autor: DADA »

seboo pisze:Rano naładowana, ok. 17 ponowne ładowanie, ok 1-1,5 h rozmów dziennie - video i voice (również w 3G).
Proponuje zakup akumulatorka KORACELL 3,7V Li-pol 2000mAh
Swego czasu na Allegro były dostępne.
Co do samej N80 jestem bardzo zadowolony super nadaje się jako modem i pracuje z oprogramowaniem NOKIA PC SUITE.
Świetna też jest możliwość aktualizacji oprogramowania telefonu przez NOKIA PC SUITE.
Wadą użytkowa jest zbyt lekko działający” slaiding system”.
W kieszeni potrafi się po prostu samoczynnie rozsunąć.
jurek341
Początkujący użytkownik forum

świętokrzyskie

Post autor: jurek341 »

informuie że w dniu 29 12 2006r został uruchomiony nadajnik o nazwie Sobków-mokrsko wedłóg za pewnień opratora ma on pracować w edge klasy 10-tej mnie nie udało się uzyskać edge na noki 6020 choć zasięg na full???
TJE
Użytkownik forum

Post autor: TJE »

We Włoszczowie też ma być lub już jest 3G plusa
ODPOWIEDZ